Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nové pracoviště zbraní v Jablonci nad Nisou

JABLONEC NAD NISOU - Dnes v budově Územního odboru v Jablonci nad Nisou zahájilo činnost pracoviště pro zbraně a bezpečnostní materiál. 

Dnes v  pátek 1. září 2017 v budově Policie České republiky Územního odboru v Jablonci nad Nisou v ulici 28. října 10 zahájilo svoji činnost pracoviště pro zbraně a bezpečnostní materiál Odboru služby pro zbraně a střelivo Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Nově vybudované pracoviště pro zbraně a bezpečnostní materiál se pro občany celého jabloneckého regionu poprvé otevře v pondělí 4. září 2017 v rámci úředních hodin, které budou vždy v pondělí a ve středu od 8.00 do 17.00 hodin (12.00 – 12.30 hodin polední přestávka).

Krajské ředitelství policie Libereckého kraje otevřením tohoto pracoviště reagovalo, mimo jiné, na podměty občanů, kteří od ledna 2012 museli z Jablonecka za touto službou složitě dojíždět do Liberce či Semil. Z Jablonce nad Nisou bylo tehdejší oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál přemístěno právě do krajského města k 31. 12. 2011, a to v rámci probíhající reorganizace Policie České republiky.

Činnost oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál, v nově zrekonstruovaných a vybavených prostorách přízemí budovy jabloneckého územního odboru, v současné době zajišťují tři policisté a jedna občanská zaměstnankyně. Pro občany přijíždějící k jednání na policii svými vozidly je před budovou samotného územního odboru v ulici 28. října 10 vytvořeno sedm parkovacích míst, kde po vyzvednutí parkovací karty na recepci mohou své vozy nechat zaparkované.

V současné době Odbor pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství Libereckého kraje eviduje na Jablonecku téměř 2 500 držitelů zbrojních průkazů, bezmála 6 000 registrovaných zbraní, 25 zbrojních licencí, 12 střelnic a 7 držitelů bezpečnostního materiálu.

Policisté z nově otevřeného pracoviště jsou přesvědčeni o tom, že se služby, které v rámci své činnosti vykonávají, přiblíží občanům celého jabloneckého regionu, a to k oboustranné vzájemné spokojenosti.     


1. 9. 2017
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí                                                                                                  

vytisknout  e-mailem