Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nové speciální monitorovací vozidlo

Zvýšení bezpečnosti v česko-polském příhraničí si klade za cíl společný projekt severočeské a polské policie. 

Tento projekt vznikl v rámci programu Cíl3 / Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Polskem.  Náklady české strany včetně dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj činí 215 000 EUR. Vlastní projekt bude realizován po dobu tří let a vytvoří základ pro nové formy budoucí spolupráce.

Partnery tohoto projektu jsou Krajské ředitelství policie Severočeského kraje Ústí nad Labem a Komenda Wojewodzka Policji Wroclaw.
 
V rámci projektu budou probíhat společná cvičení a i skutečná nasazení české a polské policie na obou stranách hranice. Dojde také ke zlepšení technického vybavení obou policejních sborů - Policie ČR v Libereckém kraji získá speciální monitorovací vozidlo a polská policie šest terénních vozidel pro společné česko- polské hlídky.
 
V příhraničních oblastech jsou velmi často organizovány velké sportovní akce, slavnosti či koncerty, v jejichž průběhu může docházet k narušení veřejného pořádku a k páchání trestné činnosti včetně projevů extremismu. K zajištění bezpečnosti návštěvníků těchto akcí velkou měrou přispěje právě nové speciální vozidlo vybavené monitorovacím a záznamovým zařízením. Technické vybavení vozidla umožní např. zajistit spolehlivé důkazní prostředky proti pachatelům trestných činů. Kvalita a úplnost důkazů pak přispěje k rychlému postihu pachatelů, což ve svém důsledku zvýší pocit bezpečí obyvatel libereckého regionu i jeho návštěvníků. Vozidlo může také pomoci např. při záchranných či pátracích akcích. V současné době probíhá výběrové řízení na výrobce tohoto vozu.
 
Policie České republiky také toto formou děkuje za podporu projektu orgánům státní správy a místních samospráv.
 
Ilustrační fotografie

vytisknout  e-mailem