Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Novoměstští policisté hledali dvě děti

NOVÉ MĚSTO P/S - Policisté pátrali po sourozencích ve věku 4 a 5 let. Pátrání bylo úspěšné, děti našli zatoulané v lese. 

Hodiny hrůzy si prožila v minulém týdnu matka z Jindřichovic pod Smrkem. Před domem si od rána hrály její dvě malé děti ve věku 4 a 5 let. Najednou je však nemohla najít. Matka byla u všech sousedů i známých, hledala děti po okolí a když je ani za tři hodiny hledání nenašla, vytočila krátce před půl dvanáctou linku 158.

Operační důstojník předal neprodleně informaci o pohřešovaných dětech místně příslušným policistům, a to z Nového Města pod Smrkem, Ti ihned provedli šetření v celé obci a od jednoho z obyvatel získali informaci, kde byly děti viděny a jakým šly směrem. Po získání těchto informací zorganizovali pátrací akci, do které se kromě šesti policistů zapojil i policejní psovod. Pátrací akce byla naštěstí úspěšná. Policistům se po necelé hodině a půl podařilo sourozence najít zhruba dva kilometry za obcí, v lese poblíž místa "Pod skalkou". A děti našli právě včas. Byly totiž už pokolena v rybníce, kde lovily svého psa, který se jim do vody zaběhl. Policisté pak děti zabalili do deky a předali je šťastné mamince. A proč se děti od domu vzdálily? To asi moc neřešily. Šly se prostě projít, protože tam občas v doprovodu dospělých chodily na procházky.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
27. 5. 2013

vytisknout  e-mailem