Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Novomlýnské nádrže lákají rekreanty i zloděje

BŘECLAVSKO: Policisté se v sobotu zaměřili na uvedenou lokalitu i přilehlé komunikace. 

Mikulovsko - Preventivní opatření proběhlo během soboty na Mikulovsku. Policisté se zaměřili zejména na dodržování veřejného pořádku, kontrolu řidičů a také vozidel. Není žádným tajemstvím, že právě vyhledávaná rekreační lokalita u Novomlýnských nádrží přitahuje pozornost nejen výletníků, ale také zlodějů.

Během popsané akce nebyla v daném regionu zaznamenaná žádná krádež. Policisté zkontrolovali téměř čtyři desítky vozidel a přibližně stejný počet osob. Svoji pozornost zaměřili hlavně do blízkého okolí Yacht clubu Pavlov, kde o prázdninách každoročně evidujeme nárůst trestné činnosti, a to především vloupání do odstavených motorových vozidel.
Přestože se policie snaží trestné činnosti předcházet, svoji odpovědnost by měli mít na mysli hlavně rekreanti. Vždy by měli pamatovat na to, že vozidlo není bezpečným úkrytem pro cennosti, finance a další osobní věci. Stejně tak při cykloturistice – cyklisté by neměli nechávat svá jízdní kola neuzamčená a bez dozoru. Pro zkušeného zloděje může být krádež uvedeného dopravního prostředku záležitostí několika sekund.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 29. července 2013
 
mikulovsko.wav
 

 

vytisknout  e-mailem