Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Novoroční loupež

Dvacetiletá žena se vracela domů ze silvestrovských oslav a přepadl ji neznámý mladík. 

Krátce po čtvrté hodině ranní došlo k přepadení mladé ženy na sídlišti na Praze 8 v ulici Střížkovská. Mladá žena se vracela domů autobusem městské hromadné dopravy linky číslo 511 ze zastávky Jankovcova a asi po deseti minutách vystoupila v zastávce Teplická na Střížkově. Po necelé minutě však uslyšela kroky a spatřila mladíka, který s ní vystoupil z autobusu. Ten ženu nejprve oslovil s tím, že chce cigaretu a poté se začal dožadovat její kabelky. Po celou dobu pak slečně vyhrožoval zastřelením, pokud tašku nevydá. Po několikavteřinové tahanici muž přetrhl ucho kabelky a s taškou utekl ve směru do ulice Střelničná na sídliště Ládví. I přesto, že se ženě podařilo ihned přivolat policisty, následné pátrání v terénu bylo negativní. Mladá žena tak přišla o kabelku, osobní věci, peněženku a finanční hotovost v celkové hodnotě více jak čtyři tisíce korun. Policisté následně zjistili, že neznámý mladík se neúspěšně pokusil o výběr z bankomatu asi hodinu po přepadení na Praze 8 v ulici Na Hrázi a díky tomu tak kriminalisté disponují kamerovými záběry, na kterých je lupič zachycený. V případě dopadení hrozí tomuto mladíkovi za trestný čin neoprávnění opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a trestného činu loupeže až desetileté vězení.
 
Kriminalisté na základě zajištěného videozáznamu pátrají po mladíkovi ve věku mezi 18 až 21 lety, který je vysoký asi 160 až 165 centimetrů štíhlé až hubené postavy. Hledaný muž má tmavší pleť, výrazné lícní kosti a krátké tmavé a nagelované vlasy česané nahoru. V době přepadení byl hladce oholený a v levém uchu měl náušnici. Oblečený byl do černé kožené nebo koženkové bundy bez kapuce a rovných modrých džínů. Mluvil česky bez přízvuku a celkově působil zanedbaným dojmem.
 
Jakékoliv informace k tomuto muži nebo jeho pohybu přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoliv služebně Policie ČR.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 22. 2. 2012
Odkazy do noveho okna

Lupič I

Lupič I 

Detailní náhled

Lupič II

Lupič II 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem