Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nový bodový systém - BESIP

KUTNOHORSKO - V kutnohorské knihovně se sešli policisté s veřejností. Téma setkání nebylo náhodné. 

Preventistka kutnohorské policie por. Mgr. Vendulka Marečková a preventista kutnohorské Městské polici Pavel Čihák se sešli s veřejností v kutnohorské knihovně v květnu letošního roku. Téma setkání nebylo náhodné, hlavním tématem byl Nový bodový systém a změny v oblasti BESIpu - v dopravě jako takové.

Tohoto setkání se zúčastnil policista nprap. Bc. Tomáš Vávra, Dis., vedoucí kutnohorské skupiny dopravní nehod, který je v uvedené problematice tak říkajíc kovaným a velmi zkušeným policistou.

Během besedy zmínil i témata a otazky :

  • Doklady můžete klidně nechat doma

    Od 1. ledna 2024 mohou řidiči nově řídit bez řidičského průkazu a technického průkazu. Jak tedy prokáže řidič svou totožnost? A jak bude policie kontrolovat řidiče?

  • O stavu svého bodového konta se můžete snadno a rychle informovat

    Novela zákona umožňuje, abyste mohli dostávat informace o stavu a změnách bodového konta prostřednictvím SMS nebo e-mailu.

  • Řidičák na zkoušku

    Jedná se o jeden z nástrojů, které se zaměřují na začínající řidiče jako rizikovou skupinu účastníků silničního provozu. Nové, začínající řidiče, kteří se dopustili za volantem nějakého závažného přestupku, tak z provozu nevyřazujeme, ale naopak jim věnujeme více péče, v podobě poskytnutí tolik potřebné praktické, ale i psychologické podpory, aby řízení vozu lépe zvládali.

Více naleznete ZDE:

Třetí závěrečné setkání s veřejností v prostorách kutnohorské knihovny se bude konat od 16hodin dne 25. června 2024 - téma: Obezřetnost se vyplatí

por. Mgr. vendulka Marečková
preventistka
3. června 2024

Odkazy do noveho okna

Beseda s veřejností

Beseda s veřejností 

Detailní náhled

Beseda s veřejností

Beseda s veřejností 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem