Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nový náměstek pro vnější službu

Řízemním vnější služby byl pověřen plk. Ing. Jan Pavelka 

Ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje plk. Mgr. Jan Švejdar dnes 3. 4. 2012 pověřil do funkce svého náměstka pro vnější službu plk. Ing. Jana Pavelku (46), dosavadního vedoucího územního odboru v Trutnově.
Profesní dráhu policisty začal plk. Pavelka v roce 1987 na Trutnovsku. V roce 1991 nastoupil jako řadový kriminalista na službu kriminální policie v Trutnově. První velitelskou funkcí pro něho byla funkce vedoucího Obvodního oddělení ve Špindlerově Mlýně od roku 1997. Odtud v roce 1998 přišel do Trutnova na kriminální policii jako velitel této služby. V roce 2002 byl jmenován náměstkem pro trestní řízení Okresního ředitelství policie v Trutnově a od roku 2007 až doposud stál v čele tohoto okresního ředitelství, nyní územního odboru.  
Plk. Pavelka ke svému pověření řekl: „Činnost vnější služby, kterou budu mít čest od dnešního řídit, je zaměřením velmi rozmanitá. Tak zvaně uniformovaní policisté jsou zařazeni na odborech služby pořádkové, dopravní a cizinecké policie, operačním středisku, odboru mezinárodních vztahů, odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál a oddělení služební kynologie. V neposlední řadě do mé kompetence budou patřit i policisté zařazeni v zásahové jednotce, která svým rozsahem činností patří k jednomu z nejspecifičtějších policejních útvarů. Policisté na těchto útvarech jsou ve většině případů první, kteří přicházejí do kontaktu s veřejností. Tím velkou měrou přispívají k vytváření obrazu policie. Mojí snahou bude, aby byl tento obraz co nejlepší, a tuto skutečnost vnímám jako cíl mé práce.
Věřím tomu, že cíle a priority a z nich pramenící úkoly, které vedení krajského ředitelství deklarovalo u příležitosti jmenování krajského ředitele, budeme společně s mými kolegy postupně naplňovat. Pověření funkcí náměstka pro vnější službu beru jako další profesní výzvu a výraz ocenění mé dosavadní policejní práce.“ 

mjr. Mgr. Ivana Ježková
3. 4. 2012, 16:00

vytisknout  e-mailem