Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nový přístup policie k akci " ÚKLID "

Obvodní oddělení územního odboru vnější služby Karlovy Vary,  

 

foto MP Nejdekfoto MP Nejdek

ve večerních hodinách a během noci z 16. na 17 ledna provedli první policejní akci v tomto roce s názvem "ÚKLID". Do akce bylo celkem nasazeno 12 policistů z obvodních oddělení Nejdek, Jáchymov, Pernink, psovod se služebním psem, kriminalisté, strážníci MP Nejdek a pracovnice OSPOD. Akce byla zejména zaměřena na pátrání po hledaných osobách, po věcech pocházejících z trestné činnosti, po zbraních, střelivu, výbušninách a drogách. Zároveň proběhla kontrola prodeje cigaret a alkoholu, kontrola hráčů v hernách a dodržování pobytových podmínek cizinců.

 

 Akce proběhla v karlovarském regionu ve služebních obvodech Nejdek, Jáchymov a Pernink, kdy se policisté zaměřili zejména na místa, kde dochází k trestné činnosti, podávání alkoholu mladistvím. Další část úklidu byla zacílena na požívání alkoholu řidiči. Policisté se také kontrolovali místa, kde přespávají bezdomovci a chatové oblasti. Celkem bylo při akci zkontrolováno 15 restaurací a hospod, 48 osob a 27 vozidel.

 

foto MP Nejdekfoto MP Nejdek

Při kontrole alkoholu u mladistvích, nebylo zjištěno policisty žádné pochybení ze strany obsluh v restauracích. Všechny kontrolované osoby mladší 18 let prošli kontrolou bez nadýchání alkoholu. Kontrole se nevyhnuli ani řidiči vozidel. Při akci „Úklid“ policisté zahájili úkony zkráceného přípravného řízení ve věci podezření  ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, 43 letého muže, který byl kontrolován v Perninku, ulici Jáchymovská  směrem Abertamy, kde řídil vozidlo VW Passat. Při provedené dechové kontrole mu byla naměřena hodnota 1,61 o/oo.  Další dva řidiči byli oznámeni na MM Karlovy Vary na odbor dopravy.  Všichni řidiči na místě přišli o své řidičské průkazy a byla jim policisty zakázána další jízda.

 

vytisknout  e-mailem