Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nový ředitel ÚOKFK SKPV

Dnes byl představen nový ředitel Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality SKPV. 

Dne 15. února 2009 byl ustanoven na služební místo ředitele Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality SKPV plk. Mgr. Libor VRBA.
Do služebního poměru k Policii České republiky plk. Vrba nastoupil v roce 1994 a dlouhou dobu působil jako vyšetřovatel. Nejprve pracoval na Obvodním úřadu vyšetřování pro Prahu 10 a od roku 2000 na Úřadu vyšetřování pro Českou republiku. V roce 2002 nastoupil na Národní protidrogovou centrálu SKPV, kde působil v různých funkcích. Od listopadu 2007 zastával funkci zástupce ředitele Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování pro řízení servisních útvarů SKPV, koordinaci, metodiku a kontrolu. V srpnu 2008 se stal ředitelem Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování (ÚSKPV).
 
Mezi své priority řadí zkvalitnění trestního řízení, jeho zprůhlednění, s důrazem na operativně pátrací činnost. Dalším úkolem je otevřenost útvaru ostatním policejním složkám a posilování vědomí o nezbytnosti komunikace s ostatními policejními složkami. Dalším cílem je stabilizace a doplnění personálního stavu u útvaru. Jako poslední cíl nového ředitele patří příprava na účinnost nového trestního zákona.
                                                                                                              
                                                                                                              pplk. Mgr. Pavla Kopecká

vytisknout  e-mailem