Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nový vůz pro plzeňské policisty

PLZEŇ – Vedení plzeňské policie dnes předalo policistům Obvodního oddělení Plzeň - Střed nové služební vozidlo. To bylo financováno z fondů Evropské unie. Je specifické vybavením i uzpůsobením karoserie pro potřeby policie.  

     Dnes ráno převzali policisté Obvodního oddělení Plzeň - Střed z rukou ředitele Městského ředitelství policie Plzeň, plk. Mgr. Pavla Krákory  nový policejní vůz. Jedná se o pro potřeby policie speciálně upravený transportér v policejních barvách, který budou využívat především policisté pořádkové policie a kromě běžného výkonu služby bude nasazován v krizových situacích jako jsou živelné pohromy, v případě útoků šílených střelců nebo při bezpečnostních opatřeních různého charakteru. Mimo jiné zvláštnosti je vozidlo vybaveno například  zdravotnickým záchranářským batohem, kamerou pro couvání a senzory, tažným zařízením pro přepravu člunu nebo kotců pro přepravu policejních psů. Na voze je instalován nový typ majáku s denním a nočním světelným efektem, sedačky jsou očalouněny speciálními potahy se zvýšenou hygienickou a mechanickou odolností. Specifikem je i zvýšená a prodloužená verze karoserie (např. vyšší strop umožní pohodlnější přepravu policistů v plné výzbroji a výstroji). Zajímavostí jsou i výraznější reflexní prvky, tj. výraznější barevné provedení žlutých políček v označení vozu. Jednou z dalších výhod tohoto vozu jsou levé i pravé boční posuvné dveře, kterými se vstupuje do zadního prostoru určeného pro posádku. Policisté tak mohou během zásahu z vozidla vystoupit dvěma směry. To jednak zákrok značně urychlí, ale především umožní ochranu policejního vozu z obou stran. Prostor auta je velmi variabilní. V terénu jej občané budou moci spatřit již dnes. Kromě běžného výkonu služby bude nasazeno i do dnešního bezpečnostního opatření, které bude realizováno v souvislosti fotbalovým utkáním. 

     Vozidlo bylo financováno z prostředků  Evropského fondu pro regionální rozvoj, projekt „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí“ .
 
por. Ing. Hana Štefflová
17. září 2015

 

Odkazy do noveho okna

Nový vůz 1.

Nový vůz 1. 

Detailní náhled

Nový vůz 2.

Nový vůz 2. 

Detailní náhled

Nový vůz 3.

Nový vůz 3. 

Detailní náhled

Nový vůz 4.

Nový vůz 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem