Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nový způsob podvodu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté varují prodavače v kraji 

Sokolovští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu podvodu. Dne 14. listopadu doposud neznámý pachatel v poledních hodinách, v ulici M. Majerové, přišel do místní prodejny a prodavačce sdělil, že jejímu vedoucímu dovezl pneumatiky. Prodavačka muži řekla, že pan vedoucí v obchodě není. Muž proto začal někomu telefonovat, kdy předstíral hovor s vedoucím prodejny. Během telefonátu muž stanovil částku v řádu tisíců s tím, že mu je má prodavačka vyplatit.  Poté, co obdržel požadovanou hotovost, sdělil prodavačce, že jde do vozidla pro pneumatiky a pro peníze nazpět. Zpět ale již nepřišel. Čtyřiadvacetiletá prodavačka celou věc oznámila majiteli, který si ale nic takového neobjednal. K podobnému případu také došlo ve stejný den v rozmezí jedné hodiny v jednom z obchodů v Chodově.
 
K podobnému případu došlo také dnes v Karlových Varech v jednom z obchodů na ulici T. G. Masaryka. I zde doposud neznámý pachatel požadoval vydání finanční hotovosti po prodavačce s tím, že ho posílá šéf. Poté co peníze obdržel o obchodu odešel.
 
Muž by měl být ve věku asi 40 let, vysoký asi 190 cm, hubené postavy, oblečen do tmavé bundy s červenými pruhy a modrých riflí, které má na zadní straně viditelně ošoupané, na hlavě měl bílou nebo šedivou kšiltovku a na nohou boty černé barvy.
 
Policisté žádají občany o pomoc při pátrání po neznámém muži na identikitu, který by se této trestné činnosti mohl dopouštět nejen v celém Karlovarském kraji. V případě, že můžete poskytnout jakoukoliv informaci k muži, prosím kontaktujte linku 158.
 
por. Ing. Pavel Valenta
15.11.2012
 
 
DOPLNĚNÍ PŘÍPADU:
 
Muž, který 14. a 15. 11. 2012 podvodním jednáním získal od dvou prodavaček finanční hotovost přesahující 22 tisíc korun, je v policejní cele. O případu, kdy během dvou dnů neznámý muž vylákal od prodavaček v Karlovarském kraji finanční hotovost pod lživou záminkou, že s tím vedoucí souhlasí a podpořil svoji verzi falešným telefonátem právě s vedoucím obchodu, jsme vás informovali.
 
Po zveřejnění identikitu neznámého muže, jsme prověřovali získané informace od občanů. Díky těmto poznatkům a pečlivé práci sokolovských kriminalistů jsme vypátrali a následně zadrželi 37letého muže z Chebska. Tento si od kriminalistů vyslechl sdělení obvinění z pokračujícího přečinu podvodu.
 
Muž není žádným začátečníkem. V minulosti byl již dvakrát odsouzen a potrestán za stejné jednání, kterého se dopustil na území hlavního města a Českých Budějovicích. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soudce Okresního soudu v Sokolově tento návrh akceptoval a na muže uvalil vazbu.  Za opakované podvody hrozí obviněnému až tříletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
21.11.2012

vytisknout  e-mailem