Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nože ukryl pod oděv

MOST - Při zadržení lup odhodil; Ač v podmínce, opět kradla; Řidička obviněna. 

Řidička vjela do protisměru a čelí obvinění
Z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti čelí obvinění 36letá žena z Teplicka. Ta na silnici u obce u Litvínova řídila osobní vozidlo značky Škoda, když s vozem měla přejet do protisměru a tam se střetla s jiným autem. Při nehodě došlo k těžkému zranění řidiče. Řidička škodovky měla pozitivní dechovou zkoušku na alkohol a následným odběrem krve byla zjištěna hladina alkoholu v krvi v hodnotě 0,72 g/kg. U poškozeného byla dechová zkouška negativní. Škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 170 000 korun.

Nože ukryl pod oděvy
Na pracovníky ostrahy jedné prodejny nevyzrál 38letý muž z jižních Čech. Ten si v Mostě v jednom supermarketu vybral dva nože v oddělení s nářadím. Poté ještě v prodejně je vyndal z obalů a měl je ukrýt za opasek kalhot a pod bundu. Krádež však odhalili pracovníci ostrahy a ti muže po projití pokladnou zadrželi. Muž se snažil lupu zbavit a odhodil ho na zem. Následně skončil na policejním oddělení. Policisté zjistili, že podezřelý byl již za krádeže odsouzen a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Zboží nebylo vráceno do prodeje, neboť byl poškozen obal.

Kradla, ač je v podmínce
Na nákup za pět prstů přišla do mosteckého supermarketu 23letá žena z Mostu. Na prodejní ploše si vybrala různé sladkosti, kávu a prací prostředky, vše v hodnotě 2 400 korun. Nákup však nehodlala platit, ten skončil v tašce a dětském kočárku, kam ho měla žena ukrýt. Poté prošla pokladní zónou, aniž by za zboží zaplatila. Na místě byla zadržena. Kradla i přesto, že byla za obdobný delikt loni potrestána a odsouzena. Policisté jí sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který jí hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 23. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem