Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

O dovolené je navštívil zloděj

MOST -Policie lapku vypátrala, lup však stačil prodat; Z auta ukradl dvě kola, místo nich dal cihly. 

Nevítaného návštěvníka zaznamenala na zahradě domu v Mostě jedna rodina, která se vrátila z dovolené. Na zahradě jí zmizel zahradní nábytek. Nezvaný host ho odnesl, když procházel mezi domy a věcí na zahradě si všiml. Poté z ní postupně odnesl 4 kusy polohovacích dřevěných židlí i s polstrováním, lehátko, slunečník a další věci. Zároveň poškodil oplocení u domu. Dle poškozeného způsobil škodu ve výši 49 tisíc korun. Policisté mosteckého obvodního oddělení díky místní a osobní znalosti totožnost neznámého pachatele odhalili a 37letému Mostečanovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž už v minulosti kradl a loni se vrátil z vězení. Lup nebyl zajištěn, údajně ho podezřelý prodal ihned po krádeži neznámé osobě.  

Ohleduplný zloděj postavil auto na cihly
Možná "ohleduplně" se k cizímu majetku zachoval muž, kterého policie obvinila z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Muž ve věku 37 let z Mostu měl na sídlišti Výsluní ještě před rozedněním ukrást ze zaparkovaného vozidla značky Škoda dva disky s pneumatikou, které si ukryl poblíž do křoví. Auto poté postavil na cihly, které objevil za plotem blízkého objektu. Lup však neodnesl. Rámus totiž vzbudil jednoho občana, před kterým lapka utekl. Při útěku ztratil kabelu, kde měl doklady. Krátce po krádeži byl na jiném místě kontrolován strážníky. Kola našli policisté po příjezdu na místo činu. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 12 000 korun. Muž má za sebou kriminální kariéru, loni se vrátil z vězení, kde si odpykával nepodmíněný trest.

Pořídil si dva mobily a hned o ně přišel
Mladý muž z obce na Mostecku si nově pořídil dva mobily. Jeden chtěl ihned po koupi prodat a tak se při odchodu z obchodu zastavil u skupinky mladíků, kterým jeden mobil nabízel. Když telefon držel v ruce jeden mladík a prohlížel si ho, tak jiný měl prodávajícímu  sáhnout do tašky a druhý přístroj mu odcizil. Následně oba neznámí hoši z místa činu utekli. Policisté oba nenechavce vypátrali. Ten, který sáhl při krádeži do tašky, teď čelí obvinění z provinění krádeže a druhý mladistvý je podezřelý z přestupkového deliktu. Policie zajistila jen jeden z odcizených aparátů. 

Řídil pod vlivem alkoholu a boural
Policisté vyjížděli k dopravní nehodě, která se stala v Meziboří na Litvínovsku. Tam řídil auto 40letý muž z Litvínova, když na křižovatce při nájezdu do ulice Májová vyjel mimo vozovku vlevo, kde na příkrém svahu uvízl a zůstal stát. Dalším šetřením policie bylo zjištěno, že řidič měl před touto nehodou narazit v ulici U stadionu do dopravní značky, kterou ohnul a z místa ujel a pokračoval v jízdě. Hlídka u motoristy provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Ke zranění muže nedošlo. Hmotnou škodu policie odhadla na částku 11 000 korun. Řidič skončil v policejní cele a po vystřízlivění si převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Ludmila Světláková
Most 31. 8. 2018

vytisknout  e-mailem