Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

O dva řidiče méně

PROSTĚJOVSKO - Přišli o řidičské průkazy a čeká je pokuta až 20 000 korun. 

V úterý 10. listopadu 2015 zjistili policisté na Prostějovsku dva řidiče pod vlivem omamných látek. Prvním byl krátce před desátou hodinou dopoledne sedmadvacetiletý muž z Olomouce, kterého policisté kontrolovali v obci Pěnčín. Dechová zkouška na alkohol byla u muže negativní. Při testu na přítomnost omamných a psychotropních látek policisté u muže zjistili ovlivnění látkou cannabis. S výsledkem testu řidič souhlasil a uvedl, že přibližně tři hodiny před jízdou vykouřil jednu skleněnku marihuany. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Druhého řidiče pod vlivem návykových látek zjistili policisté krátce před půlnocí v Olomoucké ulici v Prostějově. Dvacetiletý řidič vozidla značky Škoda se při kontrole podrobil dechové zkoušce na alkohol, také s negativním výsledkem. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl však pozitivní na látky amphetamin a methamphetamin a cannabis. Také tomuto řidiči policisté další jízdu zakázali.

Oba řidiči jsou podezřelí z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, za který jim ve správním řízení hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun.

por. Bc. František Kořínek

11. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem