Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Žádost o informace ke zkouškám odborné způsobilosti žadatelů o vydání zbrojního průkazu.

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. (174974/2023) 

Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje, odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál (dále jen „povinný subjekt“ či „OSZBM“), který je povinným subjektem dle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“), obdrželo dne 21. prosince 2023 žádost o poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb. Předmětem žádosti byl požadavek na poskytnutí informací týkajících se pořizování zvukových a obrazových záznamů při zkouškách odborné způsobilosti žadatelů o vydání zbrojního průkazu.

K žádost sděluji, že ve služebním obvodě zdejšího OSZBM Krajského ředitelství Olomouckého kraje kontrolní skupiny při zkouškách odborné způsobilosti žadatelů o vydání zbrojního průkazu nepořizovaly a nepořizují záznamy skrytou kamerou.

Alternativa využití mobilního telefonu při pořízení zvukového a obrazového záznamu zkoušek odborné způsobilosti byla do současné doby využita pouze jednou a rozhodl o ní vedoucí kontrolní skupiny v souladu s článkem 28 Pokynu policejního prezidenta č. 254/2017, o kontrole výkonu některých oprávnění na úseku zbraní, střeliva, munice a bezpečnostního materiálu; zjevným důvodem bylo dokonalejší zadokumentování průběhu zkoušky, když pohled statické kamery nemohl dostatečně obsáhnout kontrolovaný perimetr. Speciální písemný rozkaz ani pokyn k předmětnému rozhodnutí nebyl vydán, vyjma již zmíněného pokynu policejního prezidenta.

Všechny pořízené zvukové i obrazové záznamy jsou vždy součástí příslušného kontrolního spisu.

Tímto povinný subjekt vyřídil shora uvedenou žádost ze dne 21. prosince 2023, která byla podána podle zákona č. 106/1999 Sb.

plk. Mgr. Jaromír Vilímovský
4. ledna 2024

vytisknout  e-mailem