Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

O peníze přišla nejen sama, ale také její zaměstnavatel

ZLÍNSKO: Přitom chtěla prodat kráječ na chleba. 

Žena z obce na Zlínsku podala trestní oznámení na neznámého pachatele, kvůli kterému přišla nejen ona, ale také její zaměstnavatel, kterému spravuje účetnictví, celkem o 431 tisíc korun, z toho o 281 tisíc přišel právě její chlebodárce.

Žena vystavila v pátek na několika bazarových portálech k prodeji kráječ na chleba nebo uzeniny za částku 1800 korun a uvedla svoje telefonní číslo. Prostřednictvím aplikace whatsapp se jí ozval zájemce, který jí rovnou poslal odkaz na stránky přepravní společnosti, kde měla mít údajně již platbu zarezervovanou. Po otevření odkazu vyplnila přihlašovací údaje do své banky, kam se jí přihlásit nepodařilo, situaci dál neřešila a se zájemcem se domluvila na osobním předání v pondělí odpoledne.

Ale situace se změnila v pondělí ráno, kdy se přihlásila do svých dvou bankovních účtů a zjistila, že jí chybí více než 150 tisíc korun. Další šok ji čekal po otevření bankovních účtů svého zaměstnavatele. Ze dvou účtů odešlo v jedenácti platbách celkem 281 tisíc korun.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Pachateli hrozí v případě jeho vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

23. července 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem