Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

O prázdninách nezahálel

CHOMUTOV - Vloupání do sportovního centra, Slova vystřídaly rány.... 

O prázdninách nezahálel
Zatímco většina lidí o prázdninách odpočívá, 21letý mladík z Chomutova prováděl pravý opak. Během dvou měsíců se stihl vloupat do deseti různých objektů v okresním městě a v sousedním Jirkově. Ze stavební buňky sebral nářadí a věci na zateplování budov, ze sklepů malý motocykl, nářadí, snowboard, schůdky, disky a kompletní kola na auto. Z nehtového studia odnesl dvě rádia a různý materiál na úpravu nehtů, z restaurace počítačovou sestavu, z kadeřnictví fény, z prodejny dětský textil a hračky a z veterinární ordinace monitor k počítači a peníze. Za sebou zanechal celkovou škodu přesahující půl milionu korun – 504 tisíc. Pachatel byl zadržen, policejní komisař ho obvinil z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Po nezbytných úkonech skončil v policejní cele, neboť bude podán návrh na jeho vzetí do vazby. 
 
Vloupání do sportovního centra 
Až z Karlových Varů přijeli páchat trestnou činnost do Chomutova dva muži ve věku 37 a41 let. V Jiráskově ulici vnikli do objektu bowlingového centra, odkud odcizili dva televizory v hodnotě 20 tisíc korun. Necelé dva tisíce pak bude majitele stát oprava poškozeného zařízení. Starší z dvojice má s porušováním zákona již své zkušenosti. Policisté zjistili, že neuplynuly ještě ani tři roky od doby, kdy byl za stejnou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem Karlovy Vary. Oba muže obvinil policejní komisař z trestného činu krádeže.
 
Slova vystřídaly rány
Na sídlišti Březenecká v okresním městě napadl 39letý muž dalšího muže. Nejdřív se spolu pohádali, ale pak došlo na pěsti. Poškozený utrpěl zranění, ze kterých se bude léčit delší dobu. Na útočníka tak čeká obvinění z trestného činu ublížení na zdraví. Co bylo příčinou incidentu, vyšetřují policisté.
 
Dvě krádeže
Neznámý zloděj vnikl v Jirkově do domu, ve kterém sídlí realitní kancelář. Dostal se až do provozovny odkud sebral stolní počítač s monitorem. Majitel upřesnil celkovou škodu na 8500 korun. Po totožnosti pachatele pátrají policejní hlídky.
Druhou krádež setří chomutovští policisté. Krádež dámské kabelky oznámila pracovnice cestovní kanceláře ve středu města. Žena odložila svou kabelku a nevěnovala jí dostatečnou pozornost. Toho kdosi využil. Poškozená bude míst nyní starosti s blokací svého účtu, protože zloděj kromě peněz, stravenek a osobních dokladů odnesl i platební kartu. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Nedokončil rekonstrukci bytu
Radost z nového bytu na chomutovském sídlišti překazil manželům 43letý Jirkovák. Na začátku prázdnin s ním uzavřeli písemnou dohodu na provedení rekonstrukce bytové jednotky a za tímto účelem mu předali hotovost ve výši 138 tisíc korun. Muž sice začal pracovat, ale vykonal pouze část dohodnutých prací. Pak se už neukázal a nevrátil ani zbytek zálohy ve výši 78 tisíc korun. Manželský pár se proto obrátil na policii a podal na muže trestní oznámení. Policie jeho jednání vyhodnotila jako zpronevěru, za uvedený skutek hrozí pachateli peněžitý trest nebo až pětiletý pobyt ve vězení.
 
25. srpna 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem