Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

O prodlouženém víkendu probíhaly kontroly na silnicích

LITOMĚŘICE – Nejčastějším prohřeškem řidičů byla rychlost jízdy. 

O prodlouženém víkendu proběhla také v litoměřickém okrese celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu.
V průběhu akce policisté zkontrolovali celkem 128 motorových vozidel. Zjistili 62 dopravních přestupků, za něž uložili v blokovém řízení pokuty ve výši 23 200 korun. Deset přestupků bude ve správním řízení řešit příslušný úřad.
Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti a to v 22 případech, čtrnáct kontrolovaných osob nepoužilo za jízdy bezpečnostní pásy, 8 vozidel neodpovídalo předepsanému technickému stavu, šest řidičů nerespektovalo dopravní značení na železničním přejezdu, tři hříšníci usedli za volant vozidla bez řidičského oprávnění, dva řidiči drželi v ruce za jízdy hovorové zařízení, ve dvou případech nebyla na vozidle umístěna registrační značka a jeden z řidičů nepředložil doklad o pojištění vozidla.
Během dopravně bezpečnostní akce byl kontrolován také řidič, který měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol a jeden s pozitivním výsledkem testu na omamné a psychotropní látky.
V ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona.

Litoměřice, 7. 7. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem