Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

O svátcích hořelo, kradlo se a pilo

Tábor - O Velikonocích měli policisté napilno. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Vedle řešení dopravní situace a nápadu další trestné činnosti měli policisté o prodlouženém svátečním víkendu napilno zejména ve třech oblastech.
 
Ve spolupráci s hasiči řešili pět požárů, kdy ve se čtyřech případech jednalo o lokální zahoření trávy či pálení zahradního odpadu, v jednom případě pak o rozsáhlý požár v katastru obce Františkov (viz. zpráva HZS). Příčina a případná míra zavinění tohoto požáru je předmětem dalšího policejního šetření.
Do ulic a obchodů vyrazili rovněž zloději. Policisté ve spolupráci se strážníky městských policií a ochrankou obchodů zadrželi šest zlodějů. Pět z těchto případů řešili jako drobnou krádež formou přestupkového řízení. Jednoho ze zlodějů pak čeká soud. Ukradl kosmetiku sice „jen“ za necelých 1 800 korun, nečinil tak však poprvé.
Vítání svátku jara pak mnozí občané oslavili požitím neúměrného množství alkoholu. Policisté při řešení této problematiky mimo jiné vyjížděli k pěti opilcům, kterým se nepodařilo dojít do místa určení, a padli či ustlali si tam, kam se jim právě podařilo dojít. Pokud se tak stalo na lavičkách v parku, bylo to relativně v pořádku. Horší to však bylo s výše uvedenou pěticí, kdy opilci zůstali ležet uprostřed silnice.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
26. dubna 2011

vytisknout  e-mailem