Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

O sváteční dny dali zloději pokoj

NÁCHODSKO – Policisty zaměstnávali řidiči i neřidiči 

Vánoční svátky na Náchodsku z  policejního hlediska uplynuly v klidnějším duchu, než bývá ve zbytek roku obvyklé, muži a žerny zákona v tuto dobu řešili převážně jen přestupky v dopravě.
 
dopravní policista a logo PČRNáraz do stromu, tři lehká zranění 
Špatný start do 24. prosince čekal na 29letou řidičku Peugeotu, která krátce po jedné hodině v noci mezi Rožmitálem a Broumovem sjela ze silnice a narazila autem do stromu. Ona sama i dva další spolujezdci z nehody vyvázli s lehkými zraněními.
 
Přímo na Štědrý den také přistihli policisté v Broumově za volantem osobního vozu muže s vysloveným trestem zákazu řízení. A aby toho nebylo málo, seděl ve vozidle už dávno vyřazeném z provozu. Dostal tak od mužů v modrém pod stromek dárek, ze kterého se zřejmě moc neradoval, vyslechl si podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí s možným až tříletým trestem odnětí svobody.
 
Předjíždění skončilo v příkopu 
První vánoční svátek policisté vyjížděli k jediné nehodě. Stala se v Náchodě před obcí Lipí. Řidič předjížděného vozidla náhle vybočil ke středu vozovky, přitom narazil do vozu, který ho začal předjíždět. Tento vůz následně sjel do levého příkopu. Z nehody tentokrát vyvázli všichni bez zranění, dechová zkouška obou řidičů na alkohol byla negativní. Nehodu vyřešili policisté na místě uložením blokové pokuty 500 korun předjížděnému řidiči.
 
 
doprava-chumelenice.jpgZvířata a sníh na silnici překvapily řidiče
I druhý svátek vánoční policisté asistovali u nehod. První z nich ve dvě hodiny odpoledne zapříčinila srna, přebíhající silnici u Trubějova. Řidič octavie už nedokázal na její náhle vběhnutí zleva do vozovky zareagovat a zvíře srazil. Nehoda se obešla bez zranění řidiče, srna uhynula.
 
Další nehoda se stala už za tmy v obci Jaroměř. Řidička jedoucí od Trutnova směrem na centrum nepřizpůsobila rychlost vozu stavu a povaze vozovky a na sněhovém povrchu dostala smyk. Cestu jí zkřížil naštěstí jen sloup veřejného osvětlení, do kterého vrazila, zraněn při nehodě nebyl nikdo.
 
Pil, kouřil "trávu" a pak jel
Jako dalšího do výčtu motoristických provinění zapsali v sobotu 27. 12. 2014 policisté 29letého muže z Červeného Kostelce. Kolem jedenácté hodiny dopoledne vyrazil někam autem, ale raději měl sedět doma. Při dechové zkoušce totiž nadýchal více než jedno promile, pozitivně pak dopadl i orientační test na přítomnost omamných látek, kdy si řidič vylepšoval vánoční náladu cannabisem. Poté, co mu policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu, už ale vysmátý moc nebyl.
 
Srny prostě značky neznají
Vánoční porci nehod pak doplnily dva nedělní střety se zvěří. Mezi obcemi Dolany a Svinišťany kolem osmé večer narazil do přebíhající srny řidič VW Sharan. O půlnoci pak opět srna vyběhla před auto v Hejtmánkovicích. V obou případech srážky odnesla na zdraví pouze zvířata, řidičům se nic nestalo, byla pošramocena pouze jejich vozidla.
 
Ilustrační foto/Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
29. 12. 2014 v 12.00 hodin

vytisknout  e-mailem