Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

O víkendu bouralo na Liberecku osm řidičů

LIBEREC - Tři lidé byli zraněni. 

Statistika nehodovosti od 31. července do 2. srpna 2009:

  DN Usmr. TZ LZ Škody Příčiny Vyřízeno Alkohol
31.7.09 4 0 0 0 222 tis.Kč zp. jízdy, přednost 2/3 000 Kč 0
1.8.09 2 0 1 2 191 tis.Kč rychlost 1/1 000 Kč 0
2.8.09 2 0 0 0 46 tis.Kč zp. jízdy, přednost 1/500 Kč 0

 K nehodě, při které byli zraněni celkem tři lidé, vyjížděli dopravní policisté v sobotu krátce před třetí hodinou ráno. Došlo k ní v katastru obce Raspenava na ulici Novoměstské. Řidič vozidla Seat Ibiza jel ve směru od obce Dolní Řasnice na Frýdlant a při projíždění pravotočivé zatáčky se střetl s jezevcem. Řidič na situaci reagoval tak, že strhl řízení vozidla vlevo do levého jízdního pruhu, čímž se vozidlo dostalo do smyku. V důsledku smyku se dostalo vozidlo na pravou krajnici a havarovalo mimo pozemní komunikaci, kde se střetlo s kanalizační propustí. Po nárazu do kanalizační propusti bylo vozidlo vymrštěno do vzduchu a celou spodní částí narazilo do stromu. Po střetu se stromem skončilo vozidlo na střeše. Při nehodě utrpěl těžké zranění spolujezdec na zadním sedadle, který byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice ve Frýdlantě a následně do Krajské nemocnice Liberec, kde byl hospitalizován. Lehké zranění utrpěl řidič vozidla a spolujezdec sedící na předním sedadle. Alkohol za volantem nebyl při nehodě zjištěn. Nehodu, při které vznikla hmotná škoda 151 tisíc korun, policisté nadále šetří.

CITROEN BERLINGO SE STŘETL S VOZIDLEM RYCHLÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY

Nehoda, při které došlo ke střetu osobního vozidla Citroen Berlingo a sanitního vozidla rychlé záchranné služby, se stala v neděli ve čtvrt na sedm večer. Řidič vozidla Citroen jel ve směru od Turnova  na Liberec po silnici I. třídy č. 35. Poblíž prodejny Baumax započal u připojovacího pruhu najíždět z pravého jízdního pruhu do levého, kdy si nevšiml v levém jízdním pruhu jedoucího vozidla VW Transporter rychlé záchranné služby se zapnutým blikajícím výstražným modrým světlem. Sanitní vozidlo v té době převáželo urgentní příjem do Krajské nemocnice Liberec. Došlo tak k bočnímu střetu obou vozidel, při kterém vznikla hmotná škoda 40 tisíc korun. Nehoda si nevyžádala žádné zranění. Oba řidiči se podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledky byly negativní. Nehodou se zabývají policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Liberec.

USNUL ZA VOLANTEM A NARAZIL DO BETONOVÉHO MOSTU

V pátek v pět hodin ráno řešili policisté dopravní nehodu v katastru obce Albrechtice. Řidič vozidla Mercedes Benz, který jel ve směru na Frýdlant, se plně nevěnoval řízení a z důvodu mikrospánku při průjezdu levotočivé zatáčky vjel částí vozidla do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Nissan. Řidič vozidla Nissan sjel vlivem nárazu do pravého příkopu, kde dále narazil do betonového mostu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a u řidičů vozidel nebyl zjištěn žádný alkohol. Škoda na vozidlech se vyšplhala na částku 125 tisíc korun.

por. Vladimíra Šrýtrová
prevencelbc@mvcr.cz ; 974 466 208

vytisknout  e-mailem