Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

O víkendu "ČT AUTHOR CUP 2015" - AKTUALIZACE

JABLONECKO - V sobotu v Josefově Dole v deset hodin odstartuje cyklistycký závod "ČT Author Cup 2015". Policisté připravili bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. 

V Josefově Dole se o nadcházejícím víkendu v sobotu 10. října uskuteční cyklistický závod na horských kolech „ČT AUTHOR CUP 2015“. Ovšem prezentace závodníků bude již probíhat v pátek v době od 13 do 23 hodin. Dle předpokladů pak přibližně 3 500 závodníků odstartuje v šesti startovacích vlnách v sobotu v 10 hodin z náměstí v Josefově Dole.
 
Z výše uvedených informací je předpoklad, že závodníci vzhledem k včasné prezentaci i řada návštěvníků budou do obcí v oblasti Josefodolska (Albrechtice v Jizerských horách, Dolní a Horní Maxov, Hrabětice, Bedřichov) přijíždět již v pátek. Na základě zkušeností z předchozích ročníků tohoto cyklistického závodu známého také pod názvem Nova Author Cup policisté připravili bezpečnostní opatření, jehož záměrem je zejména zajistit klid a veřejný pořádek po celou dobu jeho konání. Dále pak budou policejní hlídky dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Úkolem policistů zařazených do tohoto opatření bude také v maximální míře zamezit páchání trestné činnosti, a to především krádeží jízdních kol, vloupání do zaparkovaných motorových vozidel apod.
 
V této souvislosti upozorňujeme všechny návštěvníky na to, že v době konání závodu bude zcela uzavřena silnice vedoucí od kostela v Josefově Dole přes Karlov ke kapličce v Hraběticích. Pro vozidla účastníků a návštěvníků závodu budou v místě vymezeny parkovací zóny.
 
Dále žádáme všechny účastníky a návštěvníky této akce, aby důsledně zabezpečili svá zaparkovaná vozidla a nenechávali v nich žádné odložené věci, které by mohli lákat zloděje k páchání trestné činnosti. Na samotné závodníky pak apelujeme, aby svá jízdní kola před závodem a následně i po jeho skončení řádně zabezpečili proti krádežím a nedali tak nikomu příležitost volně odložená jízdní kola odcizit.
 
Do tohoto bezpečnostního opatření budou zapojeni policisté pořádkové a dopravní policie. Ve společných hlídkách s nimi budou i policisté z Polska.
 
 
8. 10. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 
 
AKTUALIZACE ze dne 12. 10. 2015 - vyhodnocení bezpečnostního opatření:
 
V průběhu celého bezpečnostního opatření připraveného v souvislosti s konáním cyklistického závodu „ČT Author Cup 2015“ v Josefově Dole policisté nemuseli šetřit žádný trestný čin ani přestupek proti majetku. Žádnému ze závodníků během letošního ročníku nebylo odcizeno jízdní kolo či jiné věci. Stanového cíle opatření tak bylo dosaženo i tím, že po celou dobu akce nedošlo ani k narušení veřejného pořádku nebo k závažnějšímu porušení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Policisté zařazeni do tohoto bezpečnostního opatření důsledně prováděli v průběhu akce hlídkovou činnost v teritoriu Obvodního oddělení Smržovka se zaměřením do oblasti konání samotného závodu. Dále kontrolovali místa, kde byli závodníci ubytovaní, kde měli zaparkovaná vozidla a uložena jízdní kola. Navíc během opatření také vypátrali osobu, která byla v databázi celostátního pátrání.
 
Vzhledem ke skutečnosti, že uvedeného závodu se zúčastnilo téměř 3 500 cyklistů, jedná v podstatě o velmi pozitivní údaje, které jen dokládají, že nelze takové velké akce z bezpečnostního hlediska podceňovat a činnost policistů je v souvislosti se zajištěním veřejného pořádku i bezpečnosti silničního provozu nezastupitelná. Vždyť i v uplynulých dvou ročnících tohoto velkého závodu policisté řešili vždy jeden případ krádeže jízdních kol, a to navíc vždy z uzamčené kolárny v některých z místních penzionů.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem