Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

O víkendu došlo k řadě dopravních nehod

JIHLAVSKO: Dodržujte bezpečnou vzdálenost mezi vozidly. 

V pátek 15. ledna po jedné hodiny odpoledne jel v Polné po ulici Palackého řidič vozidla Škoda Octavia a odbočoval vlevo mimo komunikaci. Od centra přijížděl řidič motocyklu Yamaha a do zadní části automobilu narazil. Šestnáctiletý řidič motocyklu byl při nehodě zraněn. Dopravní nehodu šetří policisté skupiny dopravních nehod. Škodu na vozidle vyčíslili na padesát tisíc korun a na motocyklu pět tisíc korun. Provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu u obou účastníků nehody vyloučili.
 
 
Dopravní nehody - neděle
V neděli 17. ledna šetřili policisté tři dopravní nehody při nichž byli tři lidé zraněni. Při dechové zkoušce policisté u řidičů požití alkoholu nezjistili.
 
Po poledni jel pětadvacetiletý řidič vozidla Ford Mondeo po ulici Březinova v Jihlavě. Při projíždění pravotočivé zatáčky dostal s autem smyk a vjel do protisměru. Zde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Opel Corsa. Tento automobil byl po nárazu odhozen na chodník. Ke zranění osob nedošlo. Škodu na vozidlech policisté předběžně vyčíslili na pětapadesát tisíc korun. Poškozením chodníku byla způsobena škoda 200 korun.
 
Po páté hodině večer se řidič vozidla Škoda Forman plně nevěnoval řízení a u obce Kamenice zezadu narazil do automobilu Mazda, jehož řidička před ním zastavila z důvodu vzniklé dopravní situace. Za vozidlem Forman jelo další vozidlo Toyota, jehož dvaapadesátiletý řidič rovněž nejel v takové vzdálenosti, aby bezpečně zastavil a do vozidla Forman zezadu narazil. Po nárazu pak toto vozidlo opětovně narazilo do automobilu Mazda. Na místě byl ošetřen třiadvacetiletý řidič vozidla Forman. Na vozidlech vznikla škoda pětadevadesát tisíc korun.
DN Kamenice 17. 1DN Kamenice 17. 1
DN Kamenice 17. 1.DN Kamenice 17. 1.
 
Ke třetí nehodě došlo před sedmou hodinou večer. Jednačtyřicetiletý řidič vozidla Citroen jel ve směru od Pelhřimova na Jihlavu. Po projetí pravotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, vyjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím automobilem Suzuki Swift. Dvaadvacetiletá řidička a spolujezdec z vozidla Suzuki byli při nehodě zraněni. Škoda na vozidlech přesáhla částku 100 000 korun.

vytisknout  e-mailem