Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

O víkendu havarovali tři podnapilí řidiči

KRÁLOVÉHRADECKO - Odnesl to strom, zábradlí i autobusová zastávka. 

Dne 10. října 2014 ve 23:00 došlo na silnici I. třídy číslo 35, v katastru obce Střezetice, k havárii osobního vozidla zn. Škoda Felicia. Třiadvacetiletý řidič, jedoucí ve směru od Hradce Králové na Jičín, zřejmě nepřizpůsobil rychlost, přejel do protisměru, kde sjel do silničního příkopu a narazil do stromu. Policisté provedli u řidiče opakovanou dechovou zkoušku s naměřenými hodnotami 1,67 a 1,56 promile alkoholu v dechu. Lehce zraněný řidič skončil v nemocnici. Policisté zjistili, že nebyl při jízdě připoutaný bezpečnostním pásem. Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun.

Dne 11. října 2014 v 19:35 došlo na silnici III. třídy v obci Smiřice - Rodov  k havárii osobního vozidla zn. Škoda Octavia. Dvaapadesátiletý řidič najel po projetí pravotočivé zatáčky vlevo, kde narazil do zábradlí před místní hospodou, jež poškodil. Policisté provedli u řidiče opakovanou dechovou zkoušku, která prokázala 1,51 a 1,39 alkoholu v dechu. Nehoda se obešla bez zranění. Celková hmotná škoda předběžně činí 11 tisíc korun.

Dne 11. října 2014 ve 22:05 havarovalo na silnici II. třídy č. 323, v katastru obce Nechanice,  osobní vozidlo zn. Škoda Octavia. Pětadvacetiletý řidič, jedoucí ve směru od Nerošova, je podezřelý, že nepřizpůsobil rychlost. Nejprve projel skrz přístřešek autobusové zastávky pro cestující a po pár metrech zastavil nárazem o větve stromů. Z místa řidič navíc utekl směrem na obec Stračov, kde byl však následně vypátrán policejní hlídkou. Provedená dechová zkouška u muže prokázala ovlivnění alkohol s naměřenými hodnotami 0,50 a 0,43 promile alkoholu v dechu. Lehce zraněný řidič skončil v nemocnici. Celková hmotná škoda činí cca 63 tisíc korun.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 13. října 2014 v 11:55
 

 

Odkazy do noveho okna

Nechanicko_vozidlo

Nechanicko_vozidlo 

Detailní náhled

Nechanicko_zastávka

Nechanicko_zastávka 

Detailní náhled

Nechanicko_zastávka_detail

Nechanicko_zastávka_detail 

Detailní náhled

Smiřice_Rodov_vozidlo

Smiřice_Rodov_vozidlo 

Detailní náhled

Smiřice_Rodov_zábradlí

Smiřice_Rodov_zábradlí 

Detailní náhled

Střezeticko_strom

Střezeticko_strom 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem