Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

O víkendu hudební festivaly "Mácháč 2014" a "České hrady.cz"

ČESKOLIPSKO - V pátek odpoledne začínají dva hudební festivaly - na pláži u Máchova jezera a pod hradem Bezděz. Policisté připravují na celý víkend bezpečnostní opatření. 

V pátek 22. srpna od šestnácti hodin začíná v Doksech na pláži Klůček u Máchova jezera hudební festival „Mácháč 2014“, který potrvá až do nedělních odpoledních hodin. Ve stejné době bude také pod hradem Bezděz probíhat další hudební festival „České hrady.cz“.
 
Vzhledem k tomu, že je na obou kulturních akcích předpokládána několikatisícová účast návštěvníků, připravili policisté na celý nadcházející bezpečnostní opatření, jehož hlavním cílem je zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti osob a majetku. Během celého opatření budou policisté dále zajišťovat bezpečnost a plynulost silničního provozu, a to zejména na silnici první třídy číslo devět. V rámci prevence budou policisté působit především tak, aby došlo v maximální míře k zamezení páchání trestné činnosti – zejména kapesních krádeží, krádeží motorových vozidel a vloupání do nich, dále v oblasti alkoholové a nealkoholové toxikomanie i dalších trestných činů. Policejní hlídky v rámci opatření budou například kontrolovat zaparkovaná vozidla a zaměří se také na pátrání po odcizených věcech i hledaných i pohřešovaných osobách. Samozřejmě budou prováděny kontroly požívání alkoholu u osob mladších osmnácti let i řidičů motorových vozidel.
 
Do bezpečnostního opatření budou zapojeni policisté z Územního odboru v České Lípě, policisté z Oddělení silničního dohledu Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení Odboru služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a policisté z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Navíc vodní hladinu Máchova jezera budou zabezpečovat se dvěma čluny policisté z Poříčního oddělení Odboru služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje společně se svými německými kolegy. Policisté v rámci opatření budou dále také spolupracovat s příslušníky Celní správy ČR.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
19. srpna 2014
 

vytisknout  e-mailem