Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

O víkendu pili

LOUNY - Pod vlivem alkoholu usedli za volant a řídili. 

O víkendu řešili lounští policisté opět opilce za volantem. V obci Panenský Týnec kontrolovali v odpoledních hodinách řidiče motorového vozidla zn. Škoda Octavia. Provedenou dechovou zkouškou přístrojem Drager mu naměřili nejprve 1, 26 promile alkoholu v dechu a následně 1, 11 promile. Uvedenému řidiči (71. ročník) zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. V pondělí, kdy se na základě předvolánky dostavil na služebnu - již ve střízlivém stavu, mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud bude odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok.

Další opilec skončil na policejní služebně v nočních hodinách z neděle na pondělí. Při řízení osobního automobilu zn. Škoda Felicia jej policisté kontrolovali v Lubenci na Podbořansku. Dechová zkouška prokázala, že řidič usedl za volant v podnapilém stavu. Policisté mu naměřili nejprve 1, 18 a následně 1, 12 promile alkoholu. I tomuto řidiči (67. ročník) sdělili policisté po vystřízlivění podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vnikl do vozidla, když ukládala nákup

V nestřeženém okamžiku vnikl bez použití násilí do zaparkovaného vozidla zn. Škoda Citigo dosud nezjištěný pachatel. K události došlo v pondělí, kolem 13. hodiny, na parkovišti u lounského Kauflandu. V době, kdy poškozená ukládala nákup do auta, přišla o peněženku. Tu jí zloděj odcizil z nákupní tašky, kterou nepozorovaně vytáhl z nezajištěného vozidla. Majitelka tak přišla nejen o peníze, ale také o doklady, stravenky a platební kartu. Celkovou škodu vyčíslila na 3 030 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli pátrají.

Vloupání do chaty

Do jedné chatky v zahrádkářské kolonii v Lounech vnikl v minulých dnech dosud nevypátraný zloděj. Odcizil z ní dětskou benzinovou čtyřkolku, čímž způsobil škodu přesahující 3 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 23. srpna 2016

 

vytisknout  e-mailem