Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

O víkendu se jezdilo pod vlivem drog

PELHŘIMOVSKO: Čtyři řidiči měli pozitivní test  

Policisté z obvodního oddělení v Pelhřimově zadokumentovali od pátku do neděle celkem čtyři případy, kdy řidiči jezdili pod vlivem jiné návykové látky-drogy.
 
První řidič byl kontrolován policejní hlídkou v pátek krátce po jednadvacáté hodině. Na ulici Pražská v Pelhřimově se podrobil testu na jiné návykové látky šestadvacetiletý řidič. Test byl pozitivní na látku canabis.
 
Další dva řidiči byli kontrolováni v Pelhřimově v sobotu. Také u nich byl výsledný test na drogy pozitivní a to na látku canabis a amphetamin. Jedním z řidičů byla dvaadvacetiletá žena, druhým osmnáctiletý mladík.
 
Poslední řidič se podrobil testu na jiné návykové látky v neděli dvě hodiny po půlnoci. Devětadvacetiletý řidič měl pozitivní test na látku amphetamin a canabis.
 testr na drogy.JPG
 
Policisté v případě, že je výsledek testu na jiné návykové látky pozitivní, zadrží řidiči řidičský průkaz. Řidiči ovlivnění návykovou látkou se podrobí lékařskému vyšetření a je jim odebrán biologický materiál (krev a moč), který je následně odeslán na laboratorní vyšetření. Spisový materiál ohledně řidiče, který jel pod vlivem návykové látky, je postoupen ke správnímu řízení na městský úřad. Dle výsledků laboratorního vyšetření a znaleckého posudku se dále rozhodne, zda se jednalo o přestupek nebo trestný čin a podle toho následuje další postup.
 
     Za prvních osm měsíců letošního roku jsme na Pelhřimovsku zadokumentovali již 57 případů, kdy řidiči řídili pod vlivem drogy. V porovnání za stejné období loňského roku je to nárůst o 31 případů.
 
 
„ Při kontrolách, které provádějí policisté i během běžného výkonu služby, se setkáváme s tím, že pod vlivem jiných návykových látek řídí zejména osoby ve věku 20 - 30 let. Nejčastěji jsou výsledky testu pozitivní na látku canabis a amphetamin", informoval vedoucí obvodního oddělení v Pelhřimově npor. Martin Dulák.


por. Bc. Hana Kotková, komisař
10. září 2012
 
 
 

vytisknout  e-mailem