Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

O víkendu se pilo a bouralo

VYŠKOVSKO: Víkendový rekordman nadýchal téměř čtyři promile. 

Hned v pátek ráno řešili dopravní policisté nehodu v Bučovicích. Svou roli v ní sehrál i alkohol. Jedenatřicetiletý řidič škodovky usnul za volantem a vjel do protisměru. Zde se čelně střetl s protijedoucím nákladním automobilem. Náraz odhodil jeho vůz ze silnice a ten skončil v travnatém svahu. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo. Škoda na vozidlech však činí přes dvěstě tisíc korun. Dechová zkouška u již probuzeného šoféra ukázala 0,1 promile alkoholu. Za tento přestupek mu hrozí pokuta od deseti do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel od šesti měsíců do jednoho roku. Večer zastavili městští strážníci ve Vyškově vozidlo Seat Ibiza. Mladík za volantem měl výsledek dechové zkoušky pozitivní. Přivolaným policistům nadýchal šestadvacetiletý řidič 1,32 promile alkoholu. Putoval tedy k lékařskému vyšetření, a poté na služebnu. Přišel o řidičský průkaz a je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až rok vězení.

Sobotnímu večeru kralovali hned dva opilci za volantem. A nešlo o žádné „troškaře“. Navíc v obou případech se projevil alkohol v souvislosti s dopravní nehodou.

Pětašedesátiletý řidič se v důsledku lihového opojení při projíždění obcí Račice plně nevěnoval řízení. S vozidlem přejel do protisměru, kde levou přední částí narazil do kamenné zdi před rodinným domem. Pokračoval však dál v jízdě. Daleko ale nedojel. Hned za Račicemi znovu vůz nezvládl a skončil v příkopu. Policisté mu naměřili 2,65 promile a navíc zjistili, že muž má zákaz řízení motorových vozidel. Za trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí může očekávat až tříleté vězení.

Rekordmanem víkendu se stal čtyřiatřicetiletý šofér z Brna. Ten policistům nadýchal stěží uvěřitelných 3,73 promile alkoholu. Před desátou hodinou večer narazil se svým vozidlem do zaparkované škodovky v obci Nemojany. Muži zákona mu zadrželi řidičský průkaz. I jemu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Alice Navrátilová, 11.10.2010

vytisknout  e-mailem