Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

O víkendu se pilo jako o život

ZLÍNSKO: 6 opilých řidičů během neděle.  

Neuvěřitelné množství opilců za volantem, ženy nevyjímaje, zaznamenali během jednoho dne policisté na Zlínsku.

První ženou, kterou zastavili strážníci z Otrokovic v jednu hodinu po půlnoci, byla osmadvacetiletá řidička Peugeotu 107 z Napajedel. Její styl jízdy zřejmě policisty zaujal natolik, že ji odstavili na blízkém parkovišti v Otrokovicích a po provedení orientační dechové zkoušky zavolali na pomoc republikové kolegy. Ti naměřili u křehké ženy 2,22 promile alkoholu v dechu.

Dalším život ohrožujícím řidičem byl ve čtvrt na pět ráno dvaatřicetiletý řidič vypůjčeného bavoráku řítící se po cestě v obci Březová. Jeho riskantní jízda nezůstala bez povšimnutí pro pár svědků, kteří ji oznámili na zlínské policejní operační středisko. Vizovičtí policisté naměřili opilci dvě promile alkoholu v dechu a předvolali si jej k výslechu, až vystřízliví. Nutno dodat, že policistům tento muž není úplně neznámý, párkrát už se s ním setkali pro různé přestupkové i trestní jednání.

Třetí nebezpečný jezdec řídil ve Slušovicích po deváté hodině ráno Volkswagen Transporter. Výlet do Zlína vyšel devětatřicetiletého muže z Prahy draho. Vizovickým policistům při kontrole nadýchal 1,47 promile alkoholu a podrobil se také krevní zkoušce ve zdravotnickém zařízení.

Deset minut po něm zastavili napajedelští policisté ve Spytihněvi u jezu šestačtyřicetiletého muže ve Fordu Escort. Zřejmě dobře věděl, proč ke své cestě zvolil ne příliš frekventovanou silnici. Neměl čisté svědomí. Dechové zkoušce se už ale nebránil a displej přístroje ke zjištění množství alkoholu ukázal 1,67 promile alkoholu.

Poslední dva hříšníky zastavili zlínští dopravní policisté ve Zlíně na Příluku a na Vršavě. Třiapadesátiletý řidič Volkswagenu Passat nadýchal o půl jedenácté dopoledne 1,72 promile. S vysokým výsledkem dechové zkoušky nesouhlasil, proto policisté nařídili odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Před druhou hodinou odpoledne završila opilecký den padesátiletá paní ze Štípy. Svoje Subaru řídila pod vlivem 1,38 promile alkoholu.

Všem pijákům policisté zadrželi řidičské průkazy a zakázali jim další jízdu. Čeká je vyšetřování pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což by si mohli za mřížemi posedět až jeden rok. Navíc určitě nějakou dobu nebudou moci usednout za volant.

 

4. srpna 2014, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem