Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

O víkendu se zloději zaměřili na rekreační obydlí

Z přilehlých kůlen a garáží kradli hlavně nářadí 

O víkendu přijali policisté několik oznámení o vloupání do rekreačních objektů. Například v Selmicích vnikl nezjištěný pachatel do garáže u jedné chatky a následně odcizil zahradní nůžky, sekery, motorovou pilu, drtič větví a další věci, čímž poškozenému způsobil škodu za 22 100 Kč.

Další tři chatky se staly předmětem zájmu zloděje v Markvarci. Z jedné odcizil ruční nářadí, z další elektrickou i aku vrtačku, gola sadu a sekeru. Do třetí chaty sice nevnikl, ale odnesl si dva visací zámky a poškodil dveře. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na bezmála sedm tisíc korun, ale bude ještě upřesněna.  

V minulých dnech zavítal dosud nezjištěný pachatel i do kůlny u rekreační chaty v Opočně. Nejprve nezjištěným předmětem přestříhal pletivo oploceného pozemku. Následně si vyhlédl dřevěnou kůlnu, u níž vypáčil prkno a vzniklým otvorem vnikl dovnitř. Odnesl si různé zahradnické nářadí v hodnotě přes třicet tisíc korun.

Nezvaný host navštívil v minulých dnech i zahradní chatku ve Veltěžích. Poté, co vyrazil hlavní vstupní dveře, obydlí prohledal a posléze odcizil různé zahradnické nářadí. Způsobená škoda v tomto případě přesahuje padesát tisíc korun.

Po zlodějích policie pátrá, případy šetří jako trestné činy krádeže i porušování domovní svobody.

vytisknout  e-mailem