Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

O víkendu usedli za volant pod vlivem návykových látek

KLADENSKO - Policisté při kontrolní činnosti zjistili u čtrnácti řidičů podezření z trestných činů v dopravě. 

Policisté z územního odboru Kladno při provádění kontrolní činnosti v průběhu víkendu v časovém rozmezí denních i nočních hodin zaznamenali celkem čtrnáct řidičů, kteří jsou nyní podezřelí z trestných činů v dopravě.
 
Při provádění dechových zkoušek u řidičů na pozemních komunikacích kladenského okresu zjistili policisté u třech řidičů a jedné řidičky ve věku od dvaceti devíti let do čtyřiceti šesti let požití alkoholických nápojů před jízdou, jejichž hodnota se pohybovala od 1,04 do 2,90 promile alkoholu v dechu.
 
Nejvyšší naměřená hodnota 2, 90 promile alkoholu v dechu byla u třiceti sedmiletého muže z okresu Teplice, který byl kontrolován policejní hlídkou v sobotu 14. března 2015 v obci Bilichov na Slánsku. Na místě nemohl být řidiči odebrán řidičský průkaz, neboť v danou dobu podezřelý muž nepředložil žádné osobní doklady a ani doklady od vozidla a bylo provedeno další policejní šetření.
 
Druhá nejvyšší hodnota byla naměřena dvaceti devítileté řidičce z okresu Příbram a jednalo se o 2,43 promile alkoholu v dechu. Řidička pod vlivem alkoholu nezvládla řízení a se svým vozidlem značky Citroen C3 způsobila dopravní nehodu, při které narazila do zaparkovaného vozidla Peugeot 307 v Kladně v Americké ulici. Řidičce byl zadržen řidičský průkaz.
 
Dále policisté při kontrolní činnosti zjistili u dalších čtyř řidičů ve věku od dvaceti do dvaceti osmi let požití návykových látek před jízdou, neboť po provedeném testu na drogy byly tyto výsledky pozitivní.
 
V současné době je všech osm řidičů podezřelých z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek.
 
V rámci víkendové činnosti policisté při kontrolách zaznamenali šest řidičů, kteří se vydali na cestu v zákazu řízení. Tito nezodpovědní řidiči byli ve věku od osmnácti do sedmdesáti šesti let. Všichni tito řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu maření úředního rozhodnutí.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
17. března 2015
 

vytisknout  e-mailem