Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

O vybrané peníze záhy přišel

MOST - Doplatil na dobročinnost; Cyklista se převlékal, zloděj mu ukradl batoh; V baru vzal cizí mobil pro kamaráda. 

 Drzý zloděj okradl cyklistu

Na drzého zloděje narazil minulý týden jeden cyklista z Mostu. Se svým kolem jel v odpoledních hodinách přes park Šibeník. Hodlal se převléknout a sedl si na lavičku. Když si chtěl dát zpět na záda batoh, náhle mu ho kdosi vytrhl z ruky. Neznámý muž s lupem utíkal směrem do parku. Cyklista ho pronásledoval, ale posléze se vrátil zpět, aby ještě nepřišel i o kolo. Lapka mu kromě batohu ukradl peněženku, doklady, platební kartu a mobilní telefon. Poškozený krádež ohlásil mostecké policii a škodu vyčíslil na částku 10 000 korun.


 

Z bankomatu vybral peníze a záhy o ně díky dobročinnosti přišel

Neznámý pachatel okradl minulý týden muže, který si krátce před tím vybral peníze z bankomatu. Poškozený v centru města v pozdně noční době vybíral peníze, když ho krátce na to požádal neznámý muž o pár drobných. Oslovený mu chtěl vyhovět a neprozřetelně vytáhl celou peněženku. Během chvilky o ni přišel. Lapka mu ji vytrhl z ruky a utekl směrem k ulici Fr. Halase. Okradený ho nepronásledoval. Přišel i o mobilní telefon, osobní doklady a platební kartu.


 

V baru ukradl mobil, prý pro kamaráda

Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 20letému muži z Kadaně. Ten byl minulý týden v jednom mosteckém baru. Tam si všiml na stole volně položeného mobilního telefonu značky Nokia, který odcizil. Poškozený muž, který v herně hrál na automatech, však krádež odhalil a dovtípil se, kdo mu mobil vzal. Přivolal policii. Ta na místě šetřením zjistila, kdo si telefon přivlastnil. Podezřelý muž ovšem mobilní telefon u sebe neměl. Předal ho svému kamarádovi, který hernu kvapem opustil. Policie nyní po odcizené věci pátrá.


 

Vandal poškodil telefonní automat a odcizil z něj speciální baterii

Škodu za více než 26 tisíc korun utrpěla telefonní společnost kvůli poškození telefonního automatu. Toho se dopustil neznámý poberta, který nezjištěným předmětem poničil zadní stěnu veřejného automatu a odcizil napájení elektroniky. Případem krádeže a poškození cizí věci se nyní zabývá obvodní oddělení policie v Mostě.


 

Pod vlivem návykové látky narazil do zaparkovaného vozu

Přes tři promile alkoholu v dechu měl 44letý motorista z Mostu. Minulý týden řídil v Mostě osobní vozidlo tovární značky Škoda, nezvládl řízení a narazil do zaparkovaného vozidla značky Nissan, které bylo odhozenou mimo komunikaci. Kdosi zavolal policii, která byla na místě během pár minut. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Mostečan se po poučení podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Vyšetřovatel mu sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 21. dubna 2015


 


 

vytisknout  e-mailem