Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

O zloději v bytě nevěděla

MOST - Zloděj kradl v bytě, žena byla doma; Políčili na stánek v centru Mostu; V baru nikdo nebyl, tak kradl. 

 Otevřená ventilačka včera přilákala zatím neznámého zloděje, který vlezl do přízemního bytu. Na mosteckém sídlišti Pod Šibeníkem lapka v úterý otevřel u okna ventilačku a tou vnikl do pokoje bytu. Tam našel ležet dámskou kabelku, kterou odcizil. Poškozená majitelka zatím byla ve vedlejším pokoji, kde si četla a nezaznamenala žádný hluk. Krádež odhalila záhy, když zašla do pokoje a uviděla zcela otevřené okno. Zloděj ji připravil nejen o kabelku, ale i o peníze a osobní doklady. Okradená případ oznámila mostecké policii, která se jím nyní zabývá.


 

Zatímco byl v práci, zloděj mu vykradl byt

Nemilé překvapení čekalo jednoho majitele bytu v Litvínově, který po návratu ze zaměstnání odhalil, že měl doma nezvaného hosta. Svědčily o tom stopy násilného vniknutí do bytu přes dveře. Majitel okamžitě zavolal policii a následnou prohlídkou své domácnosti zjistil, že mu zmizel televizor, různé nářadí, kabely, mobilní telefon a další věci v hodnotě sedmi tisíc korun. Případ krádeže vloupáním teď šetří litvínovští policisté.


 

Do stánku přišli dvakrát, poprvé ho vykradli, podruhé je zahnalo policejní auto

Mostecká policie zahájila stíhání tří mužů a dvou žen, kteří se koncem srpna pokusili v různém složení vniknout do prodejního stánku přímo v centru Mostu a měsíc před tím stánek vykradli. V srpnu všímavý občan zavolal časně ráno na linku 158 a upozornil policisty na podezřelou trojici. Ta se kolem 04. hodiny v ulici Budovatelů pokusila násilím vloupat do jednoho z prodejních stánků. K dokonání vloupání nakonec nedošlo. Trojice si totiž všimla policejního vozidla, které k nim přijíždělo, a rychle z místa zmizela. Dva muži a jedna žena běželi podchodem obytného domu k bývalé budově městské policie. Policisté utíkající osoby zaznamenali a začali je okamžitě pronásledovat. I když se trojice na útěku rozdělila, hlídky nakonec zadržely celou skupinku. Podezřelí skončili v policejní cele a po výslechu byli propuštěni na svobodu. Kriminalisté prověřovali, zda tyto osoby nepáchaly i další trestnou činnost a zjistili, že již v červenci oba muži spolu s dalším jiným mužem a další ženou stejný stánek vykradli. Tehdy se jim podařilo do provozovny vniknout a odcizit cigarety a finanční hotovost. Celkem čtyřlístek poškozenému majiteli zanechal škodu ve výši 18 tisíc korun. Policie tři muže a dvě ženy z Mostu stíhá na svobodě pro trestný čin krádeže vloupáním, krádeže vloupáním ve stádiu pokusu a poškozování cizí věci.


 

Zdatný sprejer, který ukradl motocykl a kolo, se činil i v restauraci

Policie obvodního oddělení v Litvínově dopadla pachatele, který kradl koncem srpna v jedné litvínovské restauraci. Přišel tam jako host a uviděl, že uvnitř vůbec nikdo není. U baru si vzal krabičky cigaret, dámskou kabelku a volně položený mobilní telefon. Restauraci opustil, aniž byl přistižen. Personál restaurace v té době prováděl úklid ve vedlejší místnosti a přítomnou osobu nezaregistroval. Muž pak kabelku odhodil do křoví a stačil ještě navštívit jinou restauraci, kde utrácel peníze nalezené v odcizené peněžence, kde byly téměř čtyři tisíce korun. Ještě v restauraci skončil v rukou policie, která podezřelého zadržela a nalezla u něj část odcizených věcí, které vrátila poškozeným majitelům. Obviněný je policii dobře znám. Koncem července odcizil v Hamru zaparkovaný a uzamčený motocykl Honda, se kterým havaroval na Teplicku, když nezvládl řízení. Se zraněním byl převezen záchrannou službou do nemocnice. Policistům uvedl, že motocykl je jeho kamaráda. Hlídka však šetřením zjistila, že stroj byl odcizen a je v pátrání. Muž má na svědomí i krádež kola z prodejny v Litvínově, které následně prodal za několik tisíc korun a také čile sprejoval o prázdninách cestou z Meziboří do Litvínova, když poškodil omítky u deseti budov a způsobil škodu za více jak 100 tisíc korun. Maloval oranžovou barvou poté, co prý našel u popelnice krabici s několika spreji, které následně ihned použil. Za tyto případy čelí obvinění z přečinů neoprávněného užívání cizí věci, krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Obviněný 22letý muž z Litvínova je stíhán na svobodě.


 

Mladistvý hrál na automatu, obsluha se nyní zodpovídá

Litvínovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte 23leté ženě z Mostecka. Ta měla jako obsluha minulý týden umožnit v jedné litvínovské herně hrát na výherních automatech mladíkovi, kterému ještě nebylo osmnáct let. Spokojila se s tím, že mladík uvedl, že nemá s sebou občanský průkaz, a že je mu dvacet let. Zjistila to hlídka policie, která v objektu prováděla kontrolu.


 

Cizinec řídil pod vlivem alkoholu, na místě byla i saská policie

Hlídka mostecké policie zastavila o víkendu poblíž centra Mostu řidiče osobního vozidla cizí registrační značky. Policisté u cizince provedli kromě kontroly dokladů i dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní a ukázala na hodnotu vyšší jak jedno promile. Řidič byl policií zadržen a umístěn v policejní cele. Ještě při šetření na místě přivolala hlídka své kolegy ze Saska, kteří každoročně s mosteckou policií spolupracují při zajištění veřejného pořádku v rámci automobilových závodů, na které přijíždí fanoušci i z ciziny. Motorista užití alkoholu přiznal a policie mu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté provinilce zastavili proto, že v obci překročil povolenou rychlost.


 

Z bytu byl vykázán, přesto tam šel znovu, tentokrát oknem

Záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si od hamerských policistů odnesl tento týden 30letý muž z obce na Litvínovsku. Muž byl koncem srpna vykázán z bytu, protože ohrožoval svoji bývalou partnerku v jejím bydlišti, kam vstoupil i přes její nesouhlas. Nejprve ji napadal slovně, kdy ji urážel a poté ji udeřil opakovaně a způsobil jí drobné poranění. Tehdy mu bylo sděleno podezření z přečinu porušování domovní svobody. Institut vykázání však nedodržel a začátkem září vylezl oknem do bytu družky v druhém patře, kde setrval, ačkoliv tam neměl co dělat a byl žádán, aby odešel.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 5. září 2013

 

vytisknout  e-mailem