Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Oba pachatelé vzati do vazby

JABLONEC NAD NISOU - Jeden už v lednu, druhý nyní v únoru. 

     Dvěma mužům ve věku 28 a 32 let bylo vyšetřovatelem sděleno obvinění ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a pokusu k trestnému činu krádeže, kterých se ve spolupachatelství dopustili 1. ledna letošního roku.
 
     V tento den se oba muži pokusili za účelem odcizení věcí násilím vniknout do domu v ulici Kolmá v Jablonci nad Nisou – Vrkoslavicích. Svým jednání poškodili vchodové dveře vedoucí do společných prostor domu, čímž způsobili škodu ve výši 23.500,- Kč. Ve stejný den se ještě oba společně pokusili násilím vniknout do prodejny pečiva v ulici Na Výšině v Jablonci nad Nisou. Mladší z mužů šroubovákem páčil vnější dřevěné okno z boční strany objektu a druhý hlídal a pozoroval okolí. Do prodejny se jim ovšem vniknout nepodařilo. Na místě činu byli přistiženi hlídkou Městské policie. Na okně však stačili způsobit škodu ve výši 3.000,- Kč. Uvedeného jednání se oba dopustili přesto, že v uplynulých třech letech byli za spáchání přečinu krádeže pravomocně odsouzeni – rozsudky Krajského soudu Ústí nad Labem pobočky v Liberci.
 
     Hned následující den si oba vyslechli od vyšetřovatele výše uvedené sdělení obvinění a 3. ledna poslal soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou mladšího obviněného do vazby. Druhý muž byl dále stíhán na svobodě.
 
     S pácháním trestné činnosti ovšem nepřestal. Ve středu 6. února ráno dvacet minut po čtvrté hodině rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do budovy prodejny domácích potřeb v Jablonci nad Nisou v ulici Anenská. Dále ještě rozbil skleněnou výplň dveří vedoucích již přímo do samotné prodejny. Poté poškodil zámek dveří vedoucích na WC a na protipožárních dveřích udělal vrypy kolem zámku. Tímto jednáním způsobil škodu na poškození v celkové výši 8.800,- Kč. V prodejně následně odcizil věci, které si připravil k odnesení – sedm kuchyňských vah, kleště na salát a tři nože v celkové hodnotě 7.000,- Kč. Při tomto jednání navíc rozbil skleničky, jejichž hodnota je zatím předmětem vyšetřování. Obviněný muž byl na místě tohoto činu zadržen policejní hlídkou. Vyšetřovatelem mu následně bylo rozšířeno obvinění o tento skutek, kterým se sám dopustil trestných činů krádeže a poškození cizí věci. V pátek 8. února byl i on na základě příkazu soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou vzat do vazby a eskortován do věznice v Liberci. Oběma obviněným nyní za spáchání uvedených trestných činů hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
11. února 2013
    

vytisknout  e-mailem