Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Oba řidiči byli pod vlivem drog a usedli za volant, i když řídit nesmí

JIHLAVSKO: Při řízení vozidla se muži vystřídali, policisté oba řidiče dopadli 

Policisté včera večer zastavili v Jihlavě dvakrát po sobě stejné vozidlo, které řídil vždy jiný muž, v obou případech byl řidič pod vlivem drog a usedl za volant, i když řídit vozidla nesmí. U jednoho z mužů policisté navíc ještě zjistili, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání a má soudem uložený zákaz pobytu na Jihlavsku.
 
V pondělí 2. února zastavili policisté po sedmé hodině večer na ulici Třída Legionářů vozidlo Škoda Felicia, jehož řidič se dopustil dopravního přestupku tím, že nerespektoval dopravní značení. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu, ve vozidle byl řidič a spolujedoucí. Řidič nepředložil řidičský průkaz ani doklady k vozidlu. Policisté zjistili, že řidičem je dvaatřicetiletý muž z Jindřichohradecka, který řidičské oprávnění nevlastní. Jednalo se také o muže, po kterém bylo v druhé polovině ledna vyhlášeno celostátní pátrání. Dále porušil soudem uložený zákaz pobytu na okrese Jihlava, neboť byl v minulosti za spáchaný násilný trestný čin odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který si již odpykal, a k trestu zákazu pobytu na okrese Jihlava až do roku 2017. V Jihlavě se muž zdržoval bez povolení a bez vážného důvodu. Policisté dále provedli u řidiče test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na amfetamin. Policisté muže převezli do nemocnice k odběru biologického materiálu a dále na obvodní oddělení k provedení nezbytných úkonů souvisejících s vyhlášením celostátního pátrání po jeho osobě. Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Dvaatřicetiletý muž je podezřelý také ze spáchání dopravních přestupků, které policisté dále šetří.
 
Vzhledem k tomu, že se ve vozidle Škoda nacházel ještě další podezřelý muž, policisté v lokalitě v zájmu zajištění bezpečnosti silničního provozu, zvýšili dohled. Po jedenácté hodině večer se vozidlo Škoda Felicia rozjelo na ulici Tolstého ve směru k ulici Jiráskova. Policisté automobil zastavili. Provedenou kontrolou zjistili, že řidičem je třicetiletý muž z Jindřichohradecka. U řidiče policisté provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na marihuanu a amfetamin.  Dále zjistili, že má muž od roku 2008 soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do začátku roku 2017. Policisté muže převezli na obvodní oddělení, kde mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Muž je podezřelý také ze spáchání dopravních přestupků, které policisté dále šetří.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
3. února 2015

vytisknout  e-mailem