Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Občané, dávejte si pozor na zloděje

KLADENSKO - Zloděj odepnul mladíkovi z popruhu tašku přes rameno. 

Policie neustále upozorňuje občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a chránili si především svůj majetek, tím, že nebudou ponechávat své věci bez dozoru, ať už se jedná o kabelky, batohy, kufříky, peněženky, mobilní telefony, doklady a jiné jejich věci.
 
Policie pravidelně občany varuje před možnými zloději, kteří na chvilku vaší nepozornosti vyčkávají, aby mohli získat svoji kořist a obohatit se tímto způsobem v neprospěch okradené osoby.
 
I v těchto posledních dnech došlo v Kladně k několika případům krádeží, kdy nepozornost občanů přilákala zloděje.
 
Před půlnocí v pátek 18. července 2014 neznámý pachatel v Kladně na náměstí Svobody okradl patnáctiletého mladíka z Kladenska. Poškozený seděl na lavičce z dalšími neznámými osobami a měl přes rameno přehozený popruh od příruční tašky, která byla opřená o lavičku. Neznámý pachatel využil nepozornosti a po odepnutí popruhu odcizil tašku, v které byl mobilní telefon a svazek klíčů.
Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže. Způsobená škoda činí částku 2 100,-Kč
 
Při nákupu v obchodním domě v Kladně v ulici Dukelských hrdinů dne 22. července 2014 odcizil neznámý pachatel z neuzavřené kapsy u kraťasů padesáti čtyřletému muži z Kladna pánskou koženou peněženku. Obsahem peněženky byla finanční hotovost a především doklady a platební karta. Vzniklá škoda odcizením je ve výši 1 360,-Kč.
 
Na linku 158 bylo oznámeno, že v odpoledních hodinách dne 23. července 2014 v obchodním domě v Kladně v Italské ulici nebo v blízkosti jeho okolí byla z příruční tašky odcizena peněženka s finanční hotovostí, platební kartou a doklady. Poškozený padesáti šestiletý muž z Kladna měl tuto příruční tašku po celou dobu přes rameno. Odcizením peněženky způsobil pachatel majiteli škodu ve výši 1 550,-Kč. Oba případy jsou prošetřovány jako podezření z trestných činů krádeže a neoprávněné užívání cizí věci.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
24. července 2014

vytisknout  e-mailem