Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Občané nebyli neteční k páchání trestné činnosti

Prachatice -Občané pomohli policistům dopadnout pachatele.(hl.schr.974236116) 

Dne 10. 2. 2009 byl díky všímavým spoluobčanům dopaden jednadvacetiletý muž z Prachatic, který pod vlivem alkoholu kolem 23:00 hodiny rozbil výlohu prodejny potravin na prachatickém sídlišti v úmyslu odcizit z prodejny nějaký alkohol. Po rozbití výlohy však místo opustil, aniž by do prodejny vnikl. Tímto jednáním způsobil škodu ve výši 14.600 korun. Občané z panelových domů nebyli neteční k hluku, který se ozýval od prodejny, to se pachatel pokoušel rozbít výlohu a následnému řinčení skla a zavolali na Policii České republiky. Během pár minut od nahlášení se na sídliště dostavila policejní hlídka dopravních a obvodních policistů a podle popisu od občanů byl muž opodál zadržen.
Protože byl muž opilý, byl umístěn do policejní cely a následující den vyslýchán. Prověřováním a následným výslechem bylo zjištěno, že tento pachatel se také dopustil trestného činu loupeže dne 23. 1. 2009 v 19.15 hodin u Nonstop baru v Prachaticích. Zde přistoupil k mladíkovi, kterého chytil nejprve za bundu pod krkem a poté za samotný krk, zatáhl jej do výklenku u Nonstop baru a požadoval po něm vydání finanční hotovosti. Svůj požadavek zdůraznil pokusem udeřit poškozeného druhou rukou do břicha, což se mu nepovedlo, neboť poškozený uhnul. Poškozený u sebe žádné peníze neměl, proto oslovil svou kamarádku, která následně obviněnému dala svých 100 korun, aby obviněný poškozeného pustil.
Prachatičtí kriminalisté muži, který také v posledních dnech dvakrát vnikl do prodejny v Husinecké ulici v Prachaticích, rozšířili obvinění, a to pro trestné činy "krádež, loupež a poškozování cizí věci" a podali návrh na vzetí do vazby na Okresní státní zastupitelství. Další vyšetřování vede Služba kriminální policie a vyšetřování Prachatice.

vytisknout  e-mailem