Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Občané pomáhali

LITOMĚŘICE – Patří jim poděkování; Na docházku nedbali; Chatoví zloději nelení 

Díky všímavosti terezínských občanů se policistům podařilo zadržet muže při vloupání do prodejny. V pondělí ve večerních hodinách přijali policisté oznámení o podezřelém jednání u jedné z terezínských prodejen. Vydali se ihned na místo, kde zadrželi 55letého místního muže, který násilným způsobem vnikl do prodejny a odcizil finanční hotovost a větší množství kuřiva. Škoda je předběžně vyčíslena na 44 tisíc korun.

Následným šetřením policisté zjistili, že stejný objekt navštívil zhruba před měsícem. V tomto případě do prodejny vnikl také za použití násilí a odnesl si alkohol a cigarety za 65 tisíc korun. Navíc se nezákonného jednání dopustil v době, kdy byl odsouzen pro majetkovou trestnou činnost k podmíněnému trestu odnětí svobody. Dotyčný byl v úterý obviněn z přečinu krádeže a v případě soudem uznané viny mu hrozí až pětileté vězení.
 

Občané pomáhali.mp3 

Na docházku nedbali
Až dva roky za mřížemi mohou strávit rodiče dvou dětí z Roudnicka, kteří nedbali na jejich docházku do základní a mateřské školy. Obě děti zameškaly od počátku tohoto roku 500 hodin výuky a z toho mají více jak polovinu hodin neomluvených. Tento týden oba rodiče převzali podezření z přečinu ohrožování výchovy dítěte, vyšetřování probíhá na svobodě.
 

Chatoví zloději nelení
Během víkendu kdosi vnikl po sešlapání oplocení na pozemek jedné z chat na Podřipsku. Následně rozbil okno chaty a odnesl si několik lahví piva a potraviny v hodnotě 1700 korun. Během dvou dnů se policistům podařilo vypátrat viníka. Jednalo se o 32letého muže z Mladoboleslavska, který je nyní podezřelý z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 

Zima se blíží a s příchodem sychravého počasí lze očekávat, že chatoví zloději se na rekreační objekty více zaměří. Neponechávejte nic náhodě a cenné věci, které lze odvést si před zimou ukliďte. Zloději si z chat většinou odnášejí elektrické nářadí, rádia, televize, starožitnosti, elektrospotřebiče, sportovní vybavení a další předměty, které se snaží následně zpeněžit ve sběrně nebo v bazaru.
Věnujte pozornost také zajištění objektu ať už mechanickou či elektronickou ochranou, záleží na zvážení majitele.

 

2. 10. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem