Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Občané, pomozte vypátrat pachatele

Prachatice - Kriminalisté prosí širokou veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli loupežného přepadení. 

 

Prachatičtí kriminalisté žádají širokou veřejnost o spolupráci při pátrání po dosud neznámém pachateli.

Prozatím nezjištěný pachatel se dne 17. července 2009 dopustil loupežného přepadení pobočky České pošty ve Vacově, okres Prachatice.

K události došlo v době mezi 15:50 a 13:55 hodinou, kdy do objektu pošty vstoupil neznámý muž maskovaný motocyklovou přilbou. Přistoupil k přepážce a pod pohrůžkou krátké střelné zbraně požadoval po zaměstnanci pošty vydání finanční hotovosti. Pachatel peníze nedostal a poté utekl ven z objektu.

Při přepadeni nedošlo ke zranění osob ani odcizení peněz.

Prvotním šetřením bylo zjištěno, že v okolí pobočky České pošty stálo zaparkované osobní vozidlo Škoda Octávia stříbrné barvy (starší model řady I.), čirých skel a státní poznávací značka byla umístěna pouze na zadní části vozidala.

Ve vozidle se nacházeli dva muži. Řidič vozidla byl sportovní postavy, krátkých vlasů na ježka barvy špinavé blond a na očích měl dioptrické brýle se slabým kovovým rámečkem.

Druhý muž sedící na místě spolujezdce byl ve věku 25 až 30 let, přibližně 185 centimetrů vysoký, sportovní postavy a vlasy měl taktéž krátce střižené barvy špinavé blond. Hovořil česky bez přízvuku, oblečen byl do černého trika a modrých riflových kalhot. Tento muž z vozidla vystoupil a provedl loupežné přepadení pobočky České pošty.

Policisté tímto žádají spoluobčany, kteří mají jakoukoliv informaci, která by napomohla k odhalení pachatelů, aby se obrátili na nejbližší policejní služebnu nebo zavolali na bezplatnou linku 158.

Za poskytnuté informace prachatičtí kriminalisté předem děkují.

 

 

vrchní inspektor

nprap. Bc. Radka Sovová

tiskový mluvčí

 

vytisknout  e-mailem