Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Občané zlodějům sami nahrávají

MOST - Včera policie přijala šest oznámení; Kriminalisté pátrají po lupičích z herny. 

 Pachatelé majetkové kriminality využili včera příležitostí, které jim poskytli občané, a zmocnili se jejich majetku. Poškození tak sami zlodějům nahráli svým chováním a posléze se stali obětí trestné činnosti.


Pachateli stačilo patnáct minut k pořízení nového tabletu

Pohotový lapka včera úřadoval po 22. hodině v centru města Mostu. U zaparkovaného auta si všiml na palubní desce volně odloženého tabletu. Násilím do automobilu vnikl a tablet odcizil. Majitel vozidla se vzdálil jen na čtvrt hodiny, když si šel koupit občerstvení. Po návratu zjistil, že má nejen poškozený vůz, ale že přišel i o nový počítač. Motorista krádež ohlásil policistům a škodu odhadl na částku čtyři tisíce korun.


Lapka v autě našel peníze a sekyrku

Nezodpovědně se zachoval majitel osobního vozidla tovární značky Škoda. Zaparkoval ho na ulici v místě svého bydliště tento týden. Když včera ráno přišel k vozu, zjistil, že je otevřené a poté odhalil i to, že mu kdosi z přihrádky odcizil volně odloženou finanční hotovost ve výši téměř tři tisíce korun. Lapkovi se hodila i sekyra, kterou v autě našel. Případ krádeže vloupáním šetří mostecká policie.


 Zloděj ukradl v tramvaji kabelku

Řidičku tramvaje včera časně ráno okradl neznámý poberta. Využil toho, že si žena na konečné rychlodráhy v Litvínově odskočila na pár minut a z kabinky tramvaje odcizil kabelku s doklady, klíči, platební kartou, mobilem a finanční hotovostí. Jak se zloděj dostal do prostředku městské hromadné dopravy, policisté vyšetřují. Poškozená vyčíslila škodu na částku 16 000 korun.


 Divadla si zřejmě neužila

Neopatrná byla i další oběť trestné činnosti. Žena z Chomutovska přijela včera do Mostu na divadelní představení a ještě před tím zavítala krátce před 18. hodinou v ulici Budovatelů do stravovacího zařízení v centru města. Když seděla u stolu, odložila si svoji kabelku přes opěradlo židle a na ní přehodila kabát. Poté se věnovala jídlu. Její kabelka však zřejmě přilákala pozornost neznámého strávníka u vedlejšího stolu, který z příručního zavazadla odcizil peněženku. Poškozená utrpěla hmotnou škodu ve výši 2 000 korun a krádež ohlásila mostecké policii.


 Pachateli stačily dvě minuty, kradl v nezajištěném autě

Nezajištěné motorové vozidlo přilákalo zloděje. Ve středu kolem 11. hodiny přijel k objektu jedné školy řidič vozidla, který přivezl do jídelny potraviny. Couval k rampě a poté z vozu vystoupil, aby zjistil, zda dobře parkuje. Nechal však odemčenou kabinu vozidla. I když byl mimo jen dvě minuty, stačilo to, aby mu někdo z kabiny odcizil z tašky peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí.

 
Řidič přišel o svačinu a peněženku

Nepříjemné zjištění čekalo jednoho řidiče z Mostu. Ten včera jezdil v okrese Žatec a Chomutov, kde zavážel drobný materiál u soukromníků i firem. Zřejmě si někde nechal otevřenou kabinu vozidla, protože, když se hodlal nasvačit, zjistil, že nemá tašku. V ní kromě jídla měl doklady, platební kartu a finanční obnos. Kde došlo ke krádeži, poškozený přesně neví.


 Kriminalisté stále pátrají po lupičích, kteří v květnu a srpnu loupili v herně na mostecké tržnici

Kriminalisté z Mostu zatím stále pátrají po pachatelích, kteří loupili v herně na tržnici v Mostě. První loupež se odehrála 14. května. Neznámý mladík do herny vstoupil krátce před 04. hodinou. Už ode dveří namířil pistoli na barmanku, která stála za pultem, a donutil ji, aby si lehla na zem tváří dolů. Poté odcizil peníze a vzal i krabičky cigaret. Lupič měl na sobě sepranou teplákovou mikinu červené barvy, kalhoty světlé barvy s reflexními pruhy pod kapsami a na hlavě měl kapuci. Hovořil česky. Ke zranění ženy sice nedošlo, utrpěla však šok.


Stejná pracovnice byla svědkem i loupeže, která se stala 6. srpna. Možná tentýž, možná jiný mladík do herny přišel krátce před 02. hodinou. Nejprve přistoupil k automatům, pak si přišel rozměnit peníze, následně si chtěl objednat pití. Když mu obsluha nápoj připravovala, tak jí muž náhle stříkl do obličeje pepřový sprej. Následně odcizil finanční hotovost a mobilní telefon. Policie zjistila, že pachatel byl ve věku kolem 25 let, vysoký asi 170 cm, hubené postavy. Měl oválný, propadlý a zarostlý obličej. Působil zanedbaným dojmem. Vlasy měl krátké, tmavé barvy, na hlavě měl kšiltovku.

Kriminalisté, kteří obě loupeže vyšetřují, hledají svědky, kteří by mohli policistům sdělit jakoukoliv informaci k případům či k osobám pachatelů. Poznatky lze zavolat přímo mostecké policii nebo na linku tísňového volání 158.


nprap. Ludmila Světláková
Most 3. října 2013

vytisknout  e-mailem