Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Obchod přes internet nevyšel

RYCHNOVSKO - Zaplatil, a nic nedostal. 

Majetková trestná činnost i dopravní přestupky řešili policisté na Rychnovsku během uplynulého víkendu.

Zaplatil předem a nic nedostal
Měsíc marně čeká na zaplacené zboží mladík z Týniště nad Orlicí.  Přes internet si objednal elektrotechniku a po domluvě s prodávající určenou částku zaplatil převodem na uvedený bankovní účet. Zboží ale doposud neobdržel a stejně tak ani zpět inkasované peníze. Prodávající již na zprávy poškozeného nereaguje. Proto mladík celou nepovedenou transakci oznámil místním policistům, kteří případ šetří jako podezření z podvodu. Mladíkovi vznikla škoda v řádech tisíců korun.

Kola jsou stále v kurzu
Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí šetří krádež bicyklu. Do činžovního domu ve městě se o víkendu vloupal zloděj a po vypáčení kovové petlice u jedné sklepní kóje z prostoru ukradl pánské jízdní kolo zn. Kellys. Celková škoda krádeže přesahuje 12.000 korun.

Řídil opilý
Opilého řidiče zastavila hlídka kosteleckých policistů v neděli nad ránem (v 02:30) v Častolovicích. Při běžné silniční kontrole u něj policisté dechovou zkouškou naměřili 1,90 promile alkoholu v dechu. Padesátiletý muž z Chrudimska po poučení hlídky lékařské vyšetření s odběrem krve odmítl.

Zajímaly ho peníze
Vloupání do jedné firmy v Rokytnici v Orlických horách šetří místní policisté. Doposud neznámý pachatel se do objektu vloupal oknem a celou budovu důkladně prohledal. Z jedné z kanceláří poté ukradl peníze. Majiteli tak způsobil škodu v řádech tisíců korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
25. května 2015

 

vytisknout  e-mailem