Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obchodníci s trávou

Český Těšín - cizinci ve večerce nabízeli i marihuanu.... 

V minulých dnech policisté Služby kriminální policie a vyšetřování pracoviště Český Těšín zadrželi dvojici vietnamské národnosti, muže ve věku 54 let a ženu ve věku 42 let. Kriminalisté jim prokázali, že v Českém Těšíně několik měsíců obchodovali s marihuanou.

Komisař proti  dvojici zahájil trestní stíhání a sdělil jim obvinění ze spáchání nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve spolupachatelství.

Během domovní prohlídky kriminalisté zajistili téměř kilo sušené drogy, tzv. dealeráky a peníze různé měny.

Obchod s marihuanou provozovali ve své večerce, marihuanu prodávali výhradně polským občanům. V průběhu domovních prohlídek policisté objevili i 500 litrů nekolkovaného alkoholu a 15 kilo tabáku. V souvislosti s těmito komoditami si vyšetřování převzali kolegové z Celní správy ČR pro Moravskoslezský kraj.

Po procesních úkonech byli oba umístění do policejní cely. Práce kriminalistů zdaleka nekončí, pokračují výslechy, prověřování informací, expertízy atd.. Cizinci budou vyšetřování na svobodě. Za tento přečin litera zákona stanoví trest odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

25. dubna 2014

Český TěšínČeský TěšínČeský TěšínČeský Těšín

vytisknout  e-mailem