Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obchodovali s pervitinem a další zprávy

Bruntálsko - dva muži z Krnova čelí obvinění z přečinů vydírání a nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy  

Včerejšího dne bylo policistou z útvaru SKPV zahájeno trestní stíhání dvou mužů z Krnova, kteří se měli dopustit přečinu vydírání a nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obvinění ve věku 41 a 55 let měli na Krnovsku v měsících prosinec roku 2011 a leden 2012 za účelem zisku předat 30letému muži návykovou a psychotropní látku pervitin v celkovém množství 12 gramů. Následně jej opakovaně navštěvovali a požadovali peníze za drogu. Muž jim nejprve zaplatil 5 tisíc Kč a posléze byl donucen uzavřít spotřebitelský úvěr a z něj vydat oběma mužům finanční částku ve výši 10 tisíc Kč. V dalším případě v měsících březen a duben roku 2012 obvinění poškozeného znovu vyhledali a nabízeli mu dalších 12gramů pervitinu. Při odmítnutí jejich nabídky měli muži vyhrožovat, což v poškozeném vzbudilo důvodnou obavu z těžké újmy na jeho zdraví.
 
 
 
Další zprávy: 
 
V přihrádce ve dveřích vozidla nechal peněženku a už je bez ní
 
Ve čtvrtek v obci Dolní Moravice mezi osmou a půl devátou ráno nechal své vozidlo Mercedes Benz 64letý majitel odstavené před chatou. Zde neznámý pachatel rozbil na jeho vozidle skleněnou výplň předních dveří a z boční přihrádky napadených dveří odcizil pánskou peněženku. Peněženka obsahovala finanční hotovost okolo 2 tisíc Kč a 80 Euro, osobní doklady, ale také náhradní klíč od poškozeného vozidla. Celková škoda činí 6 tisíc Kč.
  
 
Spadla klec, mladíci půjdou před soud
 
Na konci měsíce července jsme vás informovali o případu krádeže vybavení bývalé restaurace v Lichnově. Dobrá práce policistů vedla k objasnění odcizeného herního přístroje a to během krátké doby po oznámení.
 
Policejní komisař SKPV ve čtvrtek zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku okolo 20 let. Oba se měli dopustit přečinu krádeže tím, že v přesně nezjištěné době od konce měsíce května letošního roku do 24.07.2012 odcizili z restaurace v obci Lichnov herní přístroj tzv. stolní fotbal. Obvinění jej následně prodali a nelegálně získané finanční prostředky si ponechali pro svou vlastní potřebu. Majiteli herního přístroje tak způsobili škodu okolo 7 tisíc Kč.
 
 
Na diskotéce přišli o peněženku
 
Ze středy na čtvrtek v nočních hodinách v klubu v Bruntále na ulici Dukelská přišel 18letý muž a 23letá žena o svou peněženku. Mladíkovi měla vypadnout při zasouvání do kapsy riflových kalhot. Peněženka obsahovala osobní doklady, finanční hotovost 50 Kč a také platební kartu. Mladá žena byla ještě více neopatrná a nechala svou kabelku i s peněženkou bez dozoru. Posléze zjistila, že jí neznámý pachatel peněženku z kabelky odcizil. V peněžence měla osobní doklady, finanční hotovost přes 4 tisíce Kč a platební kartu. Celkem způsobená škoda činí přes 4,5 tisíce Kč. 
 
 
Srna vběhla pod kola
 
Nehoda se stala 09.08.2012 v 11:00 hodin u kapličky v obci Rýmařov – Ondřejov. Řidič vozidla Ford již nestačil zareagovat na vyběhnutí srny z pravého silničního příkopu a došlo ke srážce s přední částí vozidla. Po střetu zůstala srna ležet v příkopu. Ke zranění řidiče nedošlo. Následně byl podroben odbornému měření ke zjištění alkoholu v dechu, které vykázalo nulovou hodnotu. Při nehodě došlo k poškození vozidla ve výši okolo 30 tisíc Kč.  
 
 
 
Přehlédla před sebou stojící vozidlo
 
Zastavení vozidla u krajnice, kde je silnice úzká, mnohdy nese svá rizika. O tom se přesvědčila i 42 letá řidička vozidla Ford Fiesta, která zastavila u pravého okraje vozovky v Zátoře na silnici č. I/45. Přesně v 12:20 hodin do ní zezadu narazila 29letá žena jedoucí ve vozidle Toyota Auris z Krnova směrem na Bruntál. Mladá řidička před sebou stojící ford přehlédla a došlo ke střetu přední částí toyoty a zadní částí stojícího vozidla Ford. Následkem nehody došlo k lehkému zranění 42leté řidičky, která byla z místa převezena RZS do nemocnice v Krnově. Policisté u obou žen provedli odborné měření ke zjištění alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Na vozidle Ford Fiesta vnikla škoda okolo 15 tisíc Kč a na toyotě asi 60 tisíc Kč.
 
 
 
 vrchní asistent pprap. Pavla Welnová

tiskový servis za 09.08.2012

vytisknout  e-mailem