Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obchody v centru lákají i zloděje

Lapkové navštěvují i nové obchodní centrum Central 

Obchodní dům Central je občas navštěvován i zloději. Dvacetiletá žena si v prodejně oděvů vybrala mikinu a tu si ukryla do tašky. Když chtěla prodejnu opustit, spustil se alarm. Žena byla zadržena a předána Policii ČR. Odcizený oděv byl zajištěn a vrácen zpět do prodejny. Policisté pachatelce sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Nekradla poprvé, za trestný čin byla již souzena. Žena zboží při odcizení poškodila.

Několik kusů slunečních brýlí odcizil tento víkend dosud neznámý pachatel v jedné prodejně obchodního domu Central v Mostě. Zloděj využil nestřeženého okamžiku a ze stojanu brýle v hodnotě téměř deseti tisíc korun odnesl. Případ trestného činu krádeže šetří mostecká policie.

Čtyři lahve vína značky Merlot si hodlal odnést z prodejny potravin v novém nákupním středisku 22 letý muž z Mostu. Alkohol si již v obchodě uložil do batohu a poté kvapně opouštěl prodejnu. Jeho krádež však postřehla ochranka a Mostečana zadržela i s lupem. Muže si pak převzali policisté Policie ČR. Ti mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

Radost z návštěvy nákupního areálu v Mostě vystřídalo zklamání. To když poškozený nakupující z Mostu doma zjistil, že mu někdo z jeho batohu odcizil věci. Neznámý pachatel využil chvilky nestřeženého okamžiku a nepozorovaně z batohu, který měl okradený na rameni, vyndal peněženku s penězi, osobními doklady a platební kartou. Neznámý lapka způsobil škodu za více jak šest tisíc korun.

Mostecká policie zaznamenala od doby otevření obchodního centra několik desítek trestných činů krádeží i přestupků.  Některé z případů byly krádeže na osobách, kdy neznámí pachatelé okradli nakupující, ve většině pachatelé kradli v obchodech a v jednom případě došlo k vloupání do zaparkovaného vozidla v suterénu obchodního domu. 

 e-mail: pismo@mvcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem