Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Obdobné nehody

ŽĎÁRSKO: Předjížděcí manévr. 

     Během dvou dnů šetřili policisté z Dopravního inspektorátu ve Žďáře nad Sázavou dvě obdobné dopravní nehody. Řidiči osobních automobilů chtěli odbočit nebo objet překážku. Při tomto manévru se však nepřesvědčili, zda je také náhodou někdo nepředjíždí.  

     Dne 23. listopadu 2010 v 09:35 hodin jela osmadvacetiletá řidička s osobním automobilem značky Honda Civic po komunikaci mezi obcemi Deblín a Velká Bíteš. Při jízdě na přímém, přehledném úseku v klesání začala předjíždět před ní jedoucí osobní automobil. V té době však již byla předjížděna osobním automobilem Toyota Avensis. Došlo ke střetu zadní části levého boku vozidla Honda s přední částí pravého boku vozidla Toyota. Řidič druhého vozidla se snažil střetu obou vozidel zabránit, a proto strhl řízení svého vozidla prudce vpravo. Najel na levou krajnici, ze které sjel do travnatého silničního příkopu. Zde narazil do betonového sloupu elektrického vedení. Při dopravní nehodě se řidič a jeho spolujezdec lehce zranili. Převezeni byli do brněnské nemocnice. Kontrola na alkohol provedená policejní hlídkou byla u obou řidičů negativní. Způsobená škoda dosáhla výše 71 000 korun.


 

     O den později 24. listopadu 2010 šetřili dopravní policisté v obci Obyčtov dopravní nehodu, která se stala v 11:55 hodin. Pětapadesátiletý řidič jel s vozidlem Renault Trafic po silnici směrem k obci Hodíškov. Na mokré vozovce ve stoupání chtěl řidič odbočit vlevo na místní komunikaci. Přehlédl však vozidlo Renault Laguna, které ho předjíždělo a došlo ke střetu levého předního rohu vozidla Renault Trafic s pravým bokem v zadní části vozidla Renault Laguna. Vozidlo Renault  bylo po střetu mezi vozidly odhozeno vlevo mimo komunikaci, kde levým bokem narazilo do kovového sloupu elektrického vedení. Na vozidlech byla způsobena škoda ve výši asi 80 000 korun. Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní.

 

por. Mgr. Jana Martincová

25. listopadu 2010


 

vytisknout  e-mailem