Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obec čelí následkům bývalého vedení

DĚČÍN - Litoměřickou firmu a obci DObrnou spojuje pohledávka z minulosti. 

Zneužití pravomoci
 
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ - Bývalý starosta obce Dobrná čelí od dvanáctého června letošního roku opět trestnímu stíhání na svobodě pro trestné činy podvodu a zneužití pravomoci veřejného činitele. V minulosti byl tehdejší starosta obce trestně stíhán i z několika dalších prohřešků, jež státní zástupce v polovině května zastavil. Děčínští vyšetřovatelé na kauze pracovali dál, a tak začátkem letošního června trestní stíhání zahájili znovu. Bývalý představitel obce měl bez souhlasu členů zastupitelstva v roce 2006 uzavřít kupní smlouvu na pořízení stroje, jež nakonec obci vynesla závazek v podobě smluvní pokuty přesahující částku tři sta tisíc českých korun. S litoměřickou společností uzavřel závaznou objednávku zaměřenou na odběr multifunkčního zařízení s příslušenstvím,  jehož pořizovací cena přesahovala v té době dva miliony českých korun. K obchodu se měl uchýlit  i přesto, že obec v danou dobu s dostatkem finančních prostředků nedisponovala a členové zastupitelstva o nákupu nejednali. Obviněnému muži hrozí v současné chvíli trest odnětím svobody v délce od šesti měsíců do tří let či finanční postih.  
 
Slušný balík peněz
 
DĚČÍN – Děčínští policisté ve čtvrtek dopoledne přijali oznámení pracovníka stavební firmy, který si z účtu společnosti vybral  hotovost. O den dříve navečer  zajel k bankomatu v Boleticích nad Labem a letos ve středu 11. června  zadal výběr finanční hotovosti ve výši dvaceti tisíc českých korun. V průběhu transakce rutinně uklidil platební kartu zpět do peněženky a odešel od bankomatu bez bankovek. Zaskočil do blízkého obchodu, kde si nakoupil a pokračoval dál ve svých pracovních povinnostech. Když dorazil do sběrného dvora, kde chtěl zaplatit za odevzdaný materiál, zjistil, že mu chybí zmiňovaná hotovost. Okamžitě provedl kontrolu transakcí a zjistil, že o peníze přišel. Jelikož existují cesty, které mohou zavést policisty až k osobě, jež si peníze mohla nechat bez navrácení zpět do banky, začali místní muži zákona šetřit všechny okolnosti možného přečinu zatajení nálezu.
 
Nevítaný návštěvník
 
DĚČÍN - Od dvanáctého června letošního roku čelí následkům svého chování čtyřiatřicetiletý muž z Jílového, který se měl v minulosti neblaze podepsat na životních zkušenostech dvojice děčínských obyvatel. V polovině letošního dubna mělo dojít k fyzickému napadení útočníkovy bývalé přítelkyně a majitele bytu. Mladý výtržník vstoupil do bytu bez vyzvání a napadl oba přítomné.  Ke zranění nedošlo. Majitel bytu si vstup nevítaného hosta nenechal líbit a obrátil se na děčínské policisty, kteří dubnový incident vyhodnotili jako přečin porušování domovní svobody. Nedovolený vstup do cizího bytu  může nevítaný návštěvník utržit až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Děčín, 13. června  2014 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz

vytisknout  e-mailem