Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Obecné ohrožení

CHLUMČANY - V důsledku nastražení překážek na kolejích došlo k jejich střetu s projíždějícím vlakem. Policisté žádají občany, kteří byli svědky výše uvedené události, nebo kteří mohou policistům poskytnout jakoukoliv informaci vedoucí k dopadení pachatele či pachatelů, ať vyhledají nejbližší služebnu Policie České republiky nebo volají na bezplatnou linku číslo 158 Policie České republiky. 

     V době od 11:22 hodin do 12:33 hodin dne 18. října 2013 došlo k tomu, že neznámý pachatel položil na koleje na trati Plzeň - Klatovy před železniční zastávkou Chlumčany, mezi kilometrovníkem 79.834 u přejezdu P 876 a kilometrovníkem 79.614, betonové části ve tvaru oblouku o délce 30 centimetrů v prostoru přejezdu a několik metrů za přejezdem betonový kvádr tzv. kilometrovník, železniční dopravní značení a ocelovou zarážku. V důsledku nastražení uvedených překážek došlo ke střetu projíždějícího vlaku číslo 7616 ve směru Plzeň - Klatovy s těmito překážkami na kolejích. V tomto vlaku cestovalo celkem 50 osob. Nastražené překážky byly takového charakteru, že byly způsobilé vlak vykolejit, k čemuž naštěstí nedošlo díky včasné reakci strojvedoucího. Vlivem nárazu došlo k poškození lokomotivy a kolejí, čímž vznikla škoda v předběžné výši 40 000 korun. Ke zranění osob nedošlo. Kriminalisté případ kvalifikovali jako trestný čin obecného ohrožení, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na osm let.
     Policisté z 1. oddělení obecné kriminality žádají občany, kteří byli svědky výše uvedené události, nebo kteří mohou policistům poskytnout jakoukoliv informaci vedoucí k dopadení pachatele či pachatelů, ať vyhledají nejbližší služebnu Policie České republiky nebo volají na bezplatnou linku číslo 158 Policie České republiky.

nstržm. Ing. Jan Koželuh
21. října 2013

 

vytisknout  e-mailem