Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Seniorka přišla o úspory

PLZEŇ - Představil se jako ošetřující lékař příbuzného seniorky, který měl způsobit dopravní nehodu. Pod smyšlenou legendou ze seniorky vylákal 120 000 korun. Podezřelý muž se pro peníze zastavil osobně. Policisté pátrají po jeho totožnosti a žádají širokou veřejnost o pomoc. 

Plzeňští kriminalisté se zabývají nahlášeným případem podvodného jednání, ve kterém sehrála hlavní roli smyšlená legenda. V úterý dne 27. července 2021 v době okolo půl jedné ráno se neznámý volající dovolal 85leté ženě z Plzně, které se představil jako ošetřující lékař jejího příbuzného, který měl způsobit dopravní nehodu. Při nehodě se měl zranit, nemohl mluvit a již údajně spal. Pod záminkou smyšlené legendy, že její příbuzný se s majitelem poškozeného vozidla dohodl na finančním vyrovnání jako kompenzaci za následky dopravní nehody, požadoval po seniorce finanční částku ve výši 120 000 korun. Ta ve snaze pomoci vyhověla a krátce po půl deváté si na přepážce ve finančním ústavu požadovanou finanční hotovost vybrala ze svého účtu, se kterou se vrátila domů. O pár minut později ji opět neznámý volající telefonicky kontaktoval s tím, že se již osobně nachází před vchodem do domu v jejím bydlišti. Žena mu posléze předala obálku s penězi a rychlou chůzí z místa muž odešel. 

V rámci prověřování případu kriminalisté získali mimo jiné i fotografii ze záznamového zařízení, na které je zachycena podezřelá osoba před předáním finanční hotovosti.

Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na přiložené fotografii, aby se přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158.

Policisté dávají několik doporučení pro starší osoby, jak nebýt další obětí podvodníků. Pozor - na smyšlené legendy a další záminky pachatelů k získání peněz - https://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22628691&doctype=ART&prev=true

nprap. Veronika Hokrová
29. července 2021
 

Odkazy do noveho okna

foto podezřelého muže

foto podezřelého muže 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem