Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Obětavý řidič chtěl pomoci, byl zraněn sám

Nakládal psa, přivřely ho přibouchnuté dveře 

Dopravní policisté v pondělí 4. 10. 2010 vyjížděli k jediné dopravní nehodě. Dalo by se říci, že při ní 20letý řidič osobního vozu doplatil na své dobré úmysly či spíše na chování motoristky v protisměru. K nehodě došlo dvacet minut po dvacáté hodině mezi Velichovkami a Jaroměří.
 
Řidič osobního vozu BMW uviděl ležet na silnici psa, který zvedal hlavu ze silnice. Řidič otočil vůz, zajel ke zraněnému zvířeti s úmyslem naložit jej do vozu a opatřit mu ošetření. Než vystoupil, uvedl do činnosti výstražná světla. Otevřenými zadními dveřmi pak začal zvíře nakládat do vozu. V tu dobu v protisměrné části vozovky vyjela řidička osobního vozu Citroen, která zřejmě nepřizpůsobila rychlosti jízdy na vzdálenost, na níž má rozhled. Při míjení osobního vozu přehlédla zadní otevřené dveře a přibouchla je zpětným zrcátkem. Náraz zasáhl muže nakládajícího dovnitř zraněného psa do hlavy a způsobil mu pohmožděniny.
 
maják na autě.jpg Dechová zkouška vyloučila u obou řidičů alkohol. Na vozidlech vznikla hmotná škoda 1.000 a 5.000 korun. Dopravní policisté nehodu dosud vyšetřují.
 
K této nehodě je ještě nutno podotknout, že nepřizpůsobení rychlosti je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod. Také sami policisté mnohokrát zaznamenali a zaznamenávají, že řidiči vnímají výstražná světla nedostatečně a nesundají včas nohu z plynu. Okolo blikajících aut, kdy by soudného člověka napadlo, že neblikají samoúčelně, ale upozorňují na nějaký problém, projíždějí nezodpovědní řidii často nebezpečně vysokou rychlostí, ačkoli nemohou vidět, co se děje a proč blikají oranžová světla nebo modrý policejní maják.
 
Policisté tedy apelují na řidiče, aby si uvědomovali možné nebezpečí a při spatření výstražných světel se blížili k označenému autu či místu opravdu
maják na autě - ilustrační foto policie
pomalu a ostražitě.
 
por. Bc. Eva Prachařová
5. 10. 2010

 

vytisknout  e-mailem