Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Oběti i zloději cestovali spolu

České Budějovice– Policisté opětovně varují před kapsáři.  

Na drobnou nepozornost při cestování vlakem doplatil dnes ráno 25letý muž ze Strakonicka. V průběhu cesty ze Strakonic do Českých Budějovic mu neznámý zloděj v nestřeženém okamžiku odcizil z pověšené bundy peněženku s doklady. Okradený muž kromě času, který nyní stráví sháněním nových dokladů, přišel i o částku 600 Kč, která zmizela spolu s peněženkou.
O peněženku s uloženými doklady, platebními kartami a finanční hotovostí ve výši 1 600 korun přišel včera v krajském městě během jízdy trolejbusem i 18letý mladík. Hbitý kapsář peněženku odcizil z batohu , který měl mladík na zádech.
V obou případech neměli poškození o tom, že byli okradeni ani potuchy. Krádeže proběhly vždy bleskově a nepozorovaně.
 

Policisté před podobnými zloději opětovně varují. Nedejte kapesním zlodějům šanci a mějte své věci – peníze, osobní doklady, platební karty, mobilní telefony, kabelky i zavazadla neustále pod kontrolou !
Stanete-li se přesto obětí kapsáře, okamžitě hlaste ztrátu dokladů či platebních karet na policii. Kreditní kartu nezapomeňte okamžitě zablokovat. Pro zloděje mohou být „užitečné „ právě i odcizené doklady ! I ty se dají totiž využít k další trestné činnosti. Chcete-li se vyhnout nepříjemnostem, rada je jen jediná. Dobré je své věci si hlídat, nedávat šanci zlodějům. A tedy, když již o doklady přijdeme, je potřeba nahlásit odcizení či ztrátu na Policii ČR okamžitě. S určitostí se to vyplatí.
Pokud jste byli svědky kapesní krádeže, neváhejte s pomocí spoluobčanům například při podávání svědectví Policii ČR.

nprap. Regina Tupá  piscb@mvcr.cz
17.prosince 2010

vytisknout  e-mailem